chciałbym skorzystać z xpresso o ile to możliwe, ale nie bardzo wiem jak. Mam wymodelowany jeden element, nazwijmy go bokiem L, który jest podpięty od obiekt symetrii i dzięki temu mam bok P. Chciałbym podczepić pod bok P jakiś inny element. Pomyślałem, że może xpresso by mi tu pomogło, w sensie powiązanie koordynat nowego elementu z... no właśnie z czym? Jest możliwość wyciągnięcia koordynat tego elementu (boku P), powstałego przez symetrię?
A nie prościej by ci było wrzucić ten drobny element/elementy jako dziecko do tego obracanego panelu - wtedy beda podażały za nim. Przy kazdym obiekcie który nie ma być kopiowany - uzyj Stop Tag aby zablokować generowanie Symetrii ..
No nie bardzo, bo kontroluję bok lewy, a chcę aby drugi obiekt podczepiony pod ten utworzony przez symetrię. A tak będę miał jeden obiekt, ale na nie właściwym boku.
edit:
w sumie mogę odbić symetrię, tylko zastanawiam się, czy mi się później takesy nie posypią.
edit 2: no niestety, jak zrobię flip w symetrii, to się mi sypią takes'y i muszę ręcznie zmieniać kierunek w każdym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum