CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
modelowanie piramidy
Autor Wiadomość
asiejenski 

Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 57
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2018-09-15, 16:26   modelowanie piramidy

Hej
Piramida, niby prosta rzecz a jednak :)

Jak, mniej lub więcej automatycznie, ustawić w taki sposób sześciany?
https://img-new.cgtrader.com/items/793410/0ac9bda409/the-great-pyramid-of-egypt-3d-model-low-poly.jpg

A potem jeszcze troszkę je randomowo poprzekrzywiać?
https://img-new.cgtrader.com/items/793410/589b353af6/the-great-pyramid-of-egypt-3d-model-low-poly.jpg
https://img2.cgtrader.com/items/140058/ad181941d2/the-great-pyramid-3d-model-3d-model-max-obj.jpg
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1375
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2018-09-15, 23:19   

to nie dokładnie to ale już coś.Plik na stronie https://forums.creativecow.net/docs/forums/post.php?forumid=19&postid=879908&univpostid=879908&pview=t
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
zimna 

Pomógł: 108 razy
Wiek: 107
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 696
Skąd: znowu SOPOT
Wysłany: 2018-09-16, 22:18   

W R20 przy pomocy Spline field łatwo wychodzi takie coś.
_________________
Подался в вольные художники
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1375
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2018-09-17, 13:15   

zimna napisał/a:
W R20 przy pomocy Spline field łatwo wychodzi takie coś.


Wow!Śliczna.To jest to :)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
asiejenski 

Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 57
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2018-09-17, 13:54   

medwed napisał/a:
to nie dokładnie to ale już coś.Plik na stronie https://forums.creativecow.net/docs/forums/post.php?forumid=19&postid=879908&univpostid=879908&pview=t


Wpadłem na ten sposób ale ma dwie wady, kamienie nie zachodzą na siebie (każdy kolejny poziom powinien mieć o jeden kamień mniej) i powyżej kilku stopni robią się podwójne i nie da się tego ustawić (wynika to z kształtu piramidy).

zimna napisał/a:
W R20 przy pomocy Spline field łatwo wychodzi takie coś.


Jak powyżej, kamienie nie zachodzą na siebie (każdy powyżej powinien pokryć około połowy dolnego). Potrzebuję też podstawową bryłę która jest powielana aby ją wymodelować i oteksturować a tu jej nie ma.
I przede wszystkim, jak to wyrenderować? :) Gdziekolwiek nałożę materiał to nie działa.

Jak na razie wpadłem na pomysł aby każdy stopień zrobić osobno przy użyciu clonera.
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1375
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2018-09-18, 14:59   

To zlecenie ?
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
asiejenski 

Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 57
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2018-09-18, 16:04   

medwed napisał/a:
To zlecenie ?


Na szczęście to tylko moje fanaberie :) Na zlecenie pewnie bym po prostu coś kupił, gdzieś nawet widziałem skan 3d.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group