CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Program zacina się już przy pustej scenie
Autor Wiadomość
silica 

Dołączyła: 23 Kwi 2017
Posty: 1
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-04-23, 14:19   Program zacina się już przy pustej scenie

Witam,
mam problem z programem - jak w temacie, nie działa już przy pustej scenie, po wstawieniu najprostszego obiektu jest tylko gorzej - nie da się obracać przesuwać wszystko się zacina, pokazuje się cała siatka geometrii.
Z cinemy korzystałam ostatni raz w lutym i wszystko było ok. W między czasie nic na komputerze, ani w programie nie zmieniałam, ani nie instalowałam. Sterowniki wszystkie i aktualizacje mam bieżące, kod aktywacyjny działa, komputer spełnia wymagania programu, a system operacyjny to Windows 10. (Próbowałam również przeinstalować program na nowo i to też nic nie dało)

Czy ktoś z Was miał może podobny problem kiedyś, albo słyszał o czymś takim i wie w jaki sposób rozwiązać problem ??

Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 59 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1356
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-04-23, 22:19   

wyłącz openGL i zobacz .Jak nie pomorze to szukaj w temacie c4d freezing
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
homhom123 

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2018
Posty: 1
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-10, 18:54   

Wyłącz openGL to napewno zadziała
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1455
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2018-07-11, 07:14   

Sprawdz poziom oleju w komputerze. Morze chodzi na sucho :)

A tak na serio, jesli OpenGL nie pomorze jak sugerowali koledzy to pomysl jakie sterowniki ostatnio aktualizowales. Moze to ich wina. Nie zawsze nowszy sterownik jest lepszy. To dotyczy (moim zdaniem) szczegolnie kart graficznych AMD.
 
 
 
tevenet 

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Lis 2011
Posty: 90
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-07-19, 09:13   

Podobny problem występował na Macu ze starszą kartą graficzną. Wyłączenie reflections w opcja viewport naprawiło sytuację. Niestety jest to ustawienie dla każdej sceny więc trzeba sobie to ciągle wyłączać lub utworzyć new.c4d
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group