CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
wstawianie bryl do projektu
Autor Wiadomość
adamry 

Dołączył: 21 Cze 2017
Posty: 4
Skąd: poznan
Wysłany: 2017-06-23, 13:42   wstawianie bryl do projektu

cześć,
mam 2 małe pytania :)

1 sprawa: czy jest opcja wstawiania nowych brył w dowolnym miejscu projektu?

odpada środek sceny i środek układu współrzędnych....(nie chce za każdym razem centrować miejsca do wstawienia obiektu albo przesuwać cały projekt na środek osi wsp.

2 sprawa: czy mogę wstawić np boxa w scenę z własnymi wymiarami (wrysować go w scenę tak jak to robi w 3dMAX albo MAYA) chodzi mi o to ze standardowo wybieram boxa i on już się pojawia i muszę ręcznie wpisać wymiary i przesunąć bryle na swoje miejsce ... (co przy wstawianiu kilkunastu boxow gdzie każdy jest inny i w innym miejscu sie znajduje - robi się i czasochłonne.
chciałbym wyrysować bryle w swoich wymiarach bez wklepywania cyferek :)
da się? jak to usprawnić. można coś poradzić?

ps: przesiadam sie z 3d maxa i ciężko mi to ogarnąć :(
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 842
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-06-23, 13:57   

Był taki plugin Primitive Sketch (dwie wersje, jedna free druga płatna). Ale nie ma jak ich już oficjalnie dorwać, więc ktoś musiałby Ci podesłać go. Ewentualnie może ktoś coś słyszał o jakimś podobnym pluginie?
_________________
...
 
 
 
adamry 

Dołączył: 21 Cze 2017
Posty: 4
Skąd: poznan
Wysłany: 2017-06-26, 09:50   

Baaaaardzo dziekuje :)

tego właśni mi brakowało.
teraz pozostaje dorwać ten lub podobny plugin.

!! MAKAK RULEZ !!

dam zapytanie w dziale pluginowym, moze ktos cos bedzie miał...

jeszcze raz dzieki.
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1326
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-06-26, 16:54   

Miałem na dysku nie wiem do jakiej wersji C4D działa.
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
adamry 

Dołączył: 21 Cze 2017
Posty: 4
Skąd: poznan
Wysłany: 2017-06-29, 12:13   

Medwed zerkniesz na dysk :) w wolnej chwili... ?

wygooglowalem PrimitiveSketch Mediabox i DragPrimitive
i w sumie to nie tak latwo pobrac plugin...


pozd. A

[ Dodano: 2017-06-29, 12:17 ]
ups nie zauwazylem twojego linka do pobrania...
pobieram i sprawdzam czy dziala z r18 i dam znac...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1326
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-06-29, 13:43   

Mediabox nie mam.Łap DragPrimitive https://www.mediafire.com/?7vc5zb21egcosah
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group