OMFG!! Ja was w życiu nie przebiję. Tera siedze na informatyce, jak wróce do chaty to pokaże wam co ja kiedyś spłodziłem. Ale to się chowa w porównaniu do waszych dzieł. CO prawda już po terminie, ale pochwalę się swoim.
r00ts [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-06, 17:02
dzieki RiK tylko szkoda ze sa to bardzo male textury :/
... i w dodatku to nie textury...
Dlaczemu?? Ano dlatemu, że po poustawianiu ich obok siebie powstaje takie cuś:
Widaę gdzie konczy się obrazek, a gdzie zaczyna. To nie textura moi drodzy.
Jakiś koleś po prostu pstryknął sobie zdjęcie swojej podłogi spod kibla.
Trochę się czepiam, sorki. :]
[ Dodano: 2006-02-06, 19:37 ]
Obiecywałem Wam, że pokażę swoje dzieło, a więc proszę: :]
Mothership
Na pierwszym planie mały myśliwiec z silnikami odrzutowymi i magnetycznymi tarczami. Tarcze magnetyczne służą do zmiany kierunku lotu, silniki odrzutowe do przyspieszenia. Dwa rodzaje napędu. Dalej natomiast duuuży Mothership z obrotowymi bębnami, tworzącymi w środku grawitację. Cały film jest niemy, czyli pozbawiony dÄ˝więków, bo w próżni dÄ˝więk się nie rozchodzi. Lubię postawię na realiÄ˝mie.
Mam na sumieniu dwa filmy o tematyce kosmicznej, niestety nie mam pojęcia jak umieścię je w internecie, może ktoś mi pomoże??
Drow [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-06, 19:58
Przeciez to tekstura, material, ktory mozna nalozyc na plaszczyzne [prakycznie kazda fota moze nim byc]. Po prostu nie jest to tile'sowalna tekstura [a nie kazda byc musi].
To i ja pokaze cos swojego [choc nie jestem pewien, czy zdaze to skonczyc, gdyz zajety terazjestem zupelnie inna rzecza]:
Jak niektorzy fani sci-fi moga zauwazyc, design jest w pewnym stopniu inspirowany wspanialym Babylon 5.
Pojazd miedzyplanetarny przeznaczony do odkrywania i badania nowych systemow slonecznych oraz poszczegolnych planet. Przeznaczony do przewozenia sporej ilosci ludzi wraz z zapasami zywnosci i roslin, ktorych nie da sie wyhodowac na pokladzie statku kosmicznego, stad spore rozmiary.
Przednia czesc czerwona ma byc w domysle czescia mostkowa/centrum operacyjnym.
Czesc niebiska, obracajaca sie, by wytworzyc namiastke grawitacji, to glownie czesc mieszkalna zalogi z czescia rekreacyjna, ale takze i roznymi labolatoriami i innymi centrami badan.
Czesc zolta to swego rodzaju zbiornik jako takiego paliwa.
Jasnoniebieskie czesci, to baterie sloneczne, zapewniajace glowne lub zapasowe zasilanie, w zaleznosci od sytuacji, w jakiej znajdzie sie caly pojazd.
Caly model jak widac, jest w stanie bardzo surowym i daleko mu do bycia skonczonym.
r00ts, stateczek wygląda super, ale nawet w tym pustym hangarze by lepiej wyglądał ;], czy zechciałbyś użyczyę ustawienia światła na silniczki najlepiej w formacie .c4d, byłbym bardzo wdzięczny
Nie sądzisz, że będziesz bardziej dumny ze swojej pracy jak sam pomęczysz się ze światłami??
r00ts [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-13, 09:18
topos napisał/a:
r00ts, stateczek wygląda super, ale nawet w tym pustym hangarze by lepiej wyglądał ;], czy zechciałbyś użyczyę ustawienia światła na silniczki najlepiej w formacie .c4d, byłbym bardzo wdzięczny
jak tylko wroce do krakowa to ci przesle
ale mozesz go znalezc tutaj na forum bo uzylem swiatla zrobionego przez kogos z forum, plik sie chyba nazywa "odrzut" albo cos takiego
można by zrobię ankietę , podaę kilka propozycji i zobaczyę czy będą w ogóle chętni do udziału. Ja osobiście proponuje może jakąś fajną postaę, albo coś przyszłościowego bo tutaj jest duże pole do popisu, ale mieszkanko również mógłbym zrobię
Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 1206 Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2006-03-10, 17:11
Ja proponuje takei cos jak jest na cgtalk... gosc dał scneen z meiszkaniem i kazdy .. czy przy uzciu advented render czy przy maxwel czy final render... zrobił oswietlenie i materiały do niej.. fajna zabawa, moze niech ktos z gosci "od robiena" vizek... niech przygotuje takei pomieszczenie, niewiem Tom , krzychu, pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum