topos,
O KUTFA
skomentuje to tak
THAS IS GOOOG SHIT
Jak narazie towoja stacja wymiata, tez myslałem o 2 wersjch stacji narazie tylko ecze to
dzięki busiu
za tydzieł znowu weekend to pomyślę nad czymś nowym
Co do Twojego projektu to widzę że będzie to jakiś krążownik. Ja głównie stosowałem lathe nurbsy, duuuużo extrudów i bazowałem na box modelingu. Twój i qby54 to juz takie bardziej dokładne projekty. I na koniec wyrażam nadzieję że nie będziesz miał problemów z teksturowaniem.
Pozdro dla wszystkich uczestników
Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 1206 Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2005-12-17, 13:52
wojtek g, ciemno , Nigger za ciemno... popraw to. J niemam czasu na to, moze skoncze, moze nie, kto wie. Próbna matura, i zagrozenie, do pracy zostały mi texturki i dorobic ziemie. Beeee. This is how we do....
[ Dodano: 2005-12-17, 14:10 ] qba54, oglądałem, spoko ci to wyszło ale co do grafiki to jeszcze nieto. stacja jakas taka nienaturalna, kreskówkowa.
wojtek g, scenka spoko ma swój klima ale w kosmosie ze światłem wolumetrycznym jest słabo bo jest za mało pyłków, kurzu i tym podobnych rzeczy żeby się od nich światło odbijało
qba54, stacja już konkretnie wygląda ale ciągle razi mnie to tło:
po pierwsze wygląda jak jakaś gwiazda więc światło pada na stację ze złej strony
po drugie to słołce i tak jakoś dziwnie wygląda więc lepiej wrzucię jakąś porządną tapetę na tło
po pierwsze wygląda jak jakaś gwiazda więc światło pada na stację ze złej strony
tak
tam to slonce wogole nie swieci, a lampa jest 'oszukana' i swieci z drugiej strony
jakbys sie przyjzal uwaznie to wiekszosc odbic jest z gotowej mapy, a nie z otoczenia
moze jeszcze przy tym pogrzebie - zebym tylko mial troche czasu...
r00ts [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-04, 18:29
Skonczyla mi sie sesja wiec moge poswiecic troche czasu na zabawe
postanowilem sie przylaczyc do bitwy i to pierwszy render
pierwszy raz bawilem sie bodypaintem ( chociaz o wiele wiecej zrobilem przy pomocy photoshop'a )
Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 1206 Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2006-02-04, 18:41
Spoko... oswietlnie tez ok, ale tex.. mam zastrzezenia.. na krawedziach skrzydeł mogłes "poprudzic" rdzą albo czyms... niema koncowego terminu :] nikt nieprzestrzega, sprubuje cos zrobic
pozdro
planuje mu zaimplantowac jeszcze jakies dzialka w skrzydlach. A narazie staram sie stworzyc cos w stylu hangaru
narazie to wyglada to tak
postaram sie jutro cos dorobic.
poczatkowo scenka miala polegac na tym ze ten stateczek startuje z pasu startowego z stacji ukrytej w meteorze (z tego meteoru mialo wystawac wiecej takich pasow)
chwilowo to wyglada to tak jak troszke wyzej pokazalem
ale szukam textur betonu, jesli by ktos mial bylbym wdzieczny za pomoc.
Mam propozycje moze dalo by sie zrobic jakies mini centrum wymiany textur i materialow, wrzucac na stronke materialy i textury, nie kazdy potrafi zrobic dobry realistyczny material oraz ciezko jest znalezc porzadna texture
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum