CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sie pozbyć tego badziewia
Autor Wiadomość
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-20, 01:50   Jak sie pozbyć tego badziewia

Hej.Znacie jakiś patent jak pozbyć się tego zbrylenia jak po lewej ? Robi mi się tak niekiedy. Mogę użyć subdevide w sculpt,cie i ręcznie prasować Smooth,em (da się automatycznie całość ?) ale to za dużo pracy.

_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
  
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 828
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-05-20, 11:20   

Pytanie dotyczy Blendera? Bo screen wygląda mi jak z niego.
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-20, 12:24   

Nie,C4D ale szukając rozwiązania (Hm, nie wiem jak to nazwać po Ang. triangulate?) znalazłem to a szybciej mi było zamieścić niż zapodawać screeny ....Dodam że często tak się dzieje po otwarciu .OBJ w zBrushu

PRZYKŁAD

_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
  
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 828
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-05-20, 16:48   

U mnie tak mam jak otwieram pliki z SketchUpa. Ale mi wystarczy optimize i odpowiedni Phong Angle. Z czymś bardziej opornym się nie spotkałem.
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-20, 17:09   

No ten myk na pliki .skp znam
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Mr J.W. 


Pomógł: 19 razy
Wiek: 19
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 212
Skąd: Narnia
Wysłany: 2017-05-21, 20:15   

Pokaż siatkę
_________________
Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-22, 12:50   

Siatki są ok. :) Szukam przyczyny.Tak jak pisałem występuje to niekiedy.Często w c4d jest ok jednak po eksporcie .obj do zBrusha juz nie (Możliwe że w zBrushu jest coś skopane) w c4d np. gdy użyję pluginu SuperVoxels albo VDBFusion już robi się kaszana.
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 215 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2239
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-05-22, 17:15   

Zwykly brak tagu phong na obiekcie. Prawy klik Cinema 4d tags>phong.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-22, 18:59   

Ndru bez phonga nie robię nic ;)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1429
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-05-23, 06:53   

Ndru no cos ty? Medwed jest za starym wyjadaczem by nie znal taga "phong". Choc musze przyznac, ze faktycznie wyglada na jego brak.
Medwed sprobuj zaznaczyc wszystkie punkty siatki, prawy guzik myszki i "optimize".
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-23, 10:36   

"optimize" robiłem. Ok. Olejmy To.Jak znajdę przyczyny to dam znać.Dzięki za Wasze trudy tego posta ;)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Mr J.W. 


Pomógł: 19 razy
Wiek: 19
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 212
Skąd: Narnia
Wysłany: 2017-05-23, 15:49   

Kliknij w phongu żeby był bez limitu. Jak nie zadziała to wejdź w tryb krawędzi, zaznacz wszystkie, kliknij prawym i wybierz coś w stylu wyczyść przecięcia phong albo clear phong.
_________________
Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
  
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-23, 16:25   

To dam tu przykład z problemem po zastosowaniu SUBDIVIDE. (r17,18)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 215 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2239
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-05-23, 21:33   

Sorry medwed nie przyjzalem sie kto pisze.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-23, 21:58   

:) Ubawiłeś mnie :) Pozdrawiam
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group