CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Animacja
Autor Wiadomość
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-10, 15:35   Animacja

Witam. Potrzebuję pomocy a mianowicie zrenderowałem napis do intro w programie cinema 4d lecz kiedy wstawiam go do adobe after effects cc 2017 to widać albo tło albo napis. Nie wiem czy musze zrenderować w innym formacie czy jakoś bez tła albo coś? Pomoze ktoś?

Załącznik moze coś pomoze

Wytłumaczenie do załącznika:
Kiedy zmieniam Plik RENDER na mój co zrenderowałem to widać albo napis albo tło.. A kiedy otworzę ten template to wszystko gra widać i tło i napis tylko ze napis to NAME.
Pomoze ktoś bo myslałem trochę nad tym ale nie ogarniam zadnego z tych dwóch programów.
Chodzi o to zeby napis był "ErGrejt" + tło a tego nie potrafię zrobić.. Jakieś rady??
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 216 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2245
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-07-10, 16:21   

A wyrenderowales z kanalem alpha?
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-10, 16:29   

Zakładam ze nie poniewaz moje umiejętności są malutkie.. Mozesz napisać jak to zrobić??
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 216 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2245
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-07-11, 11:40   

Jasne.
Jesli wejdziesz do render settings w cinemie w zakladce save zaznacz alpha channel. Do tego renderuj do pliku ktory go przyjmuje - na przyklad jako sekwencje png.
W AE upewnij sie ze masz zinterpretowany footage z alpha (straight).
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-11, 12:26   

W tym (załącznik) tylko to pierwsze zaznaczyć??

A w AE to gdzie to znaleźć ?? Bo szukałem i nie wiem gdzie to jest
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 216 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2245
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-07-11, 12:34   

Tak to co zaznaczyles w c4d to to.

W AE uzyj polecania interpret footage (prawy klik na zaimportowanej sekwencji). Ogolnie przy imporcie AE rozpoznaje ze w sekwencji jest alpha i sama to ustawia.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-11, 15:55   

Co teraz mam zrobić zeby to wyszło? ( załącznik )
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 216 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2245
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-07-11, 16:03   

Musisz zaimportowac to jako sekwencje png a nie jako osbne klatki. Zaznacz tylko jedna klatke a potem w okienku otwierania wybierz png sequence.

Na marginesie bedzie ci ciezko cokolwiek zrobic jesli nie znasz zadnych podstaw AE. Polecam videocopilot na poczatek.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-11, 16:07   

Właśnie potrzebuje zrobić tylko to jedno intro i tyle.. Szukałem jakiś grafików zeby zrobili albo coś ale nikt nie odpisuje :(

[ Dodano: 2017-07-11, 16:24 ]
Dobra juz prawdopodobnie wszystko wiem.. Napisze później czy się udałó

[ Dodano: 2017-07-11, 19:22 ]
Dobra zrobiłem wszystko tylko potrzebuje jeszcze jednej porady ;/
Jak "przedluzyć" ten pasek? ( załącznik )
Wszystko działa lecz urywa się na końcu tego paska i leci od nowa
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Pomógł: 216 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2245
Skąd: Londyn
Wysłany: 2017-07-12, 11:58   

Ten pasek pokazuje ci ile zrenderowalo sie do pamieci RAM. Zalezy to od RAMU i ile miejsca na dysku przeznaczysz na Cache (znajdziesz to w preferencjach).

Po prostu wyrenderuj calosc do filmu zapisanego na dysku.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
ErGrejt 

Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-12, 19:02   

Dobra udało się w końcu.. Dziekuję Ci za pomoc.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group