CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ndru
2016-11-14, 11:38
[Animacja] Animazione
Autor Wiadomość
ndru 
Srogi mod


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2276
Skąd: Londyn
Wysłany: 2016-11-21, 18:06   

marekbrzoza - owszem da sie stworzyc duzo lepsze oswietlenie za pomoca standardowego silnika cinemy (NB render engine - silnik renderujacy).
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2016-11-21, 19:32   

marekbrzoza - na dole linka jest podpis: Carles Piles 2002

Serio? W tych czasach renderować coś bez GI ? Silnik Cinemy jest bardzo szybki, coś wspominałeś o 50 min na klatkę. Ten czas można zjechać spokojnie do 5 min, no chyba że pracujesz na prastarym laptopie. Twoja scena to exterior a on nie przelicza się tyle co interiory. O gotowcach typu Octane nie wspomnę pewnie 2min na klatkę na jednym gtx.
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
Mr J.W. 


Wiek: 22
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 212
Skąd: Narnia
Wysłany: 2016-11-21, 20:32   

Stary co ty pierdzielisz? 1 klatkę możne tak ogarniesz, ale nie ma opcji aby zrobić animację na GI z dobrymi cieniami, głębią połysku i z 5 minutowym renderem bez 10 ton piasku wysypanego na ekran :|
_________________
Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
 
 
 
Scaurus 


Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1471
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2016-11-22, 06:40   

ha ha ... z tym piaskiem to ci sie udalo :)
Ale juz widze jak temat postu zjezdza na boczny tor a tu rozpoczyna sie dyskusja na temat sprzetu i czasu renderowania jednej klatki na nim.
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2016-11-22, 08:33   

Mr J.W., no to stary mało widziałeś jeszcze no i do tego jakiś piasek.

[ Dodano: 2016-11-22, 08:36 ]
aa sorry bo głebia połysku jeszcze no to tak rzeczywiście render farme trzeba :)
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
marekbrzoza 

Wiek: 63
Dołączył: 19 Mar 2016
Posty: 22
Skąd: rzym
Wysłany: 2016-11-23, 20:08   

Drodzy koledzy
Pominajac argument oswietlenia,moim zdaniem problem jest z compresja ktora robi you tube.
Ja uzylem codec H 264 z najlepszymi opcjami jakie znalazlem w internecie.
Dla poruwnania dolacze klatke ktora zostala zrobiona przez Cinema 4d format tiff 16 bit colore
i compresja jpg poniwaz wieksze wymiary nie mozna wyslac.
Serdeczne pozdrowienia.
 
 
 
 
Rysiek1279 


Wiek: 51
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 195
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-01-03, 20:20   

To jakiś POV-Ray czy coś ?. Ze 30 lat temu robiłem takie coś na Imagine i Amidze :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group