Wybacz, ale nie mam wielu pozytywnych rzeczy do powiedzenia. Nie wiem na jakim poziomie jestes z cinema, ale wyglada to jak animacja z lat 90tych. Dobry start, ale do galerii sie nie nadaje.
Brakuje jakiegokolwiek oswietlenia/cieni. Animacja jest dosyc sztywna i sztuczna. Przydalaby sie jakas glebia ostrosci. Brakuje odbic/refrakcji. Ogolnie wyglada jak preview.
Bez urazy, ale ta kompozycja jest straszna Nie to że brzydka (to też), ale bałem się oglądając to. Ta zacinająca się animacja przypomina mi horrory z czasów animacji stop motion. Także ten, dobry horror ci wyszedł
_________________ Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
Animacja zostala zrobiona w Cinema 4d con CMotion.
Kawał roboty wykonałeś z ta animą. Oświetlenie i materiały leżą ale ogólnie jest grubo.
Ciekaw jestem czy kolega Mr J.W. byłby w stanie zriggować choćby jednego cycka? Krytyka mu nieźle idzie ale czy sam byłby w stanie choć kilka sekund tej animy stworzyć? Zanim kolego Mr.JW kogoś pojedziesz sprawdź czy sam dałbyś radę coś takiego skręcić.
Jesli chodzi o oswietlenie dodam pare uwag.Czy w dzien pochmurny bez slonca mozliwe sa cienie?Scena ktora zrobilem ma dwa glowne oswietlenia:ksiezyc i slonce.Dodalem tez swiatla
uzupelniajace i uzylem full render cinema 4d zeby oszczedzic na czasie.
Z Global illuminazione albo z innymi motorami render kazda pojedyncza fotografia potrzebowala 50 a czasami wiecej minut na co sobie nie moglem pozwolic,pracujac na iMac 27.
Najwazniejsze jest to ze nie dostrzeglem wielkich roznic na koncowym resultacie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze wszystkiego najlepszego!
Marek
Jesli masz zrodlo swiatla sa i cienie. Tak global illumination zajmuje wiecej czasu, niestety to jest nie do przeskoczenia. Natomiast nie musisz uzywac global animation, czasami wystarcza 3 swiatla - wiadomo nie bedzie to wygladalo tak samo, natomiast pojawi sie jakas glebia.
To ze render zajmuje czas to nie przeszkoda - warto czasami poswiecic wiecej czasu albo skrocic animacje aby otrzymac lepsze efekty.
Musze powiedziec ze bardzo mi sie podoba Twoja obserwacja.To co powiedziales jest sluszne.
Ja dodam tylko,ze nie jest mozliwe otrzymac lepsze efekty z motorem render ktory ma cinema 4d.Trzeba uzywac inne motory render!
Dziekuje za uwagi i jestem do waszej dyspozycji!
Marek
Animacja zostala zrobiona w Cinema 4d con CMotion.
Kawał roboty wykonałeś z ta animą. Oświetlenie i materiały leżą ale ogólnie jest grubo.
Ciekaw jestem czy kolega Mr J.W. byłby w stanie zriggować choćby jednego cycka? Krytyka mu nieźle idzie ale czy sam byłby w stanie choć kilka sekund tej animy stworzyć? Zanim kolego Mr.JW kogoś pojedziesz sprawdź czy sam dałbyś radę coś takiego skręcić.
W tej chwili bym nie zrobił. Wiem jak ciężko się animuje człowieka. Jednak widzę że coś jest nie tak, to napisałem :/
A propo realistycznego oświetlenia bez GI, polecam to LINK
_________________ Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum