Wysłany: 2016-05-13, 10:21 Wypiekanie tekstury szkła - jak uzyskać podobny efekt
Witajcie!
Zabrałem się ostatnio za animację gdzie wykorzystuję szklaną spiralę, w której wnętrzu zlatują piłeczki. Próbowałem wypiec tekstury, jednak efekt jest mizerny, szczegóły w załączonych zdjęciach:/
Czy można to jakoś poprawić? Pliczek .c4d w załączniku
Widać znaczące rozmycie co po renderze nie jest zadowalające:/
Nie wiem też za bardzo jak użyć tekstury .psd Ambient Occlusion powstałej po wypieczeniu
bo color.psd i transparency.psd wiem jak użyć.
Będę wdzięczny także za wskazówki, które pozwoliłyby uzyskać efekt przeźroczystości skracający rendering,
Wypiekanie tekstury szkła zawsze wyjdzie mizernie, jedyne co możesz zrobić to dać alphe na 100% i w załączyć zakładkę enviorment i dać tam jakieś zdjęcie 360 stopni potem daj to do warstwy i dodaj fresnel z maskowaniem albo mnożenie albo dodawanie. I tyle, masz mocno okrojone szkło które zużywa mało zasobów.
_________________ Ge Force GTX 970, Intel i7-5820K, 16 GB RAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum