CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Corona for C4D
Autor Wiadomość
makak_ 


Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-22, 20:24   

Fakt, ten Canon bardzo fajny. I tylko 2 minuty? Ładnie.
_________________
...
 
 
 
n_s 


Wiek: 26
Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 180
Skąd: NS
Wysłany: 2014-09-23, 08:15   

Dzieki. Render Canona to kwestia dobrego doboru shaderów i pasującej hdrki ;)
Od 5 lat siedze juz w maxie ;) I to własnie w nim robiłem te rendery.
Beta testerem nie byłem, robiłem własne beta testy w domu :D
Corona jest tak przyjazna że nauka poprzez rendery testowe to czysta przyjemność. Przynajmniej dla mnie.
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2014-10-01, 21:01   

Kto nie ma temu się przyda Corona Material Converter 1.0 for Cinema 4D R15+



_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
makak_ 


Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-02, 08:03   

Miał być hotfix 1.1 jakoś niedługo, ale na razie cisza.
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2014-10-02, 16:48   

linku nie dałem Corona Material Converter v1.1 8) http://www.roberthitzer.de/projects/cmc/

Corona for Cinema4D Alpha 1.1 hotfix https://corona-renderer.com/blog/corona-c4d-a1-1/
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
  
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2014-10-02, 17:43   

Teraz to śmiga na 100% zużycia CPU :)
dzięki za info o nowej wersji
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
makak_ 


Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-03, 07:46   

Dzięki medwed :)
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2014-10-03, 09:57   

Spox :wink: Jakoś mi nie podchodzi chwilowo CORona. .... Ale na Arnoldzika to czekam
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
makak_ 


Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-03, 12:56   

A Arnold nie jest przypadkiem do jakiś dużych projektów? W sensie do zwykłych stilli nie został stworzony?
_________________
...
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2014-10-03, 13:53   

Z tego co wyczytałem Arnold to niby render produkcyjny w sęsie nie dla pojedynczych użytkowników, chyba że się zmieniło.
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2014-10-03, 14:28   

Still-e jak najbardziej .Przykład https://www.youtube.com/watch?v=20G9eqCCNIo#t=1327

Zobaczymy o co chodzi jak wyjdzie pod c4d
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
  
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2014-10-03, 15:40   

Platige image w całości przeszedł z Vraya na Arnolda to chyba warto.
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
makak_ 


Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-03, 18:25   

Niby tak, ale przecież do nie dawna był to render skierowany głównie dla studiów. Coś się raczej musiało za tym kryć. Sam nie wiem, czy np. freelancer miałby korzyść z Arnolda. Platige to duża firma nawet jak na warunki europejskie. Oni pewnie potrzebują czegoś innego, niż pojedynczy grafik, robiący małe projekty.
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2014-10-15, 22:03   

Corona Material Converter v1.2 http://www.roberthitzer.de/projects/cmc/
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
maros 

Wiek: 33
Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 122
Skąd: Tychy
Wysłany: 2015-04-10, 10:29   

Kurde próbowałem tej Corony i w miarę łatwo idzie fajnie doświetlić np. wnętrze ale te szumy masakra... nawet jak wyrenderuje duże i zmniejsze to dalej tak średnio, podpowie ktoś co zmienić w ustawieniach żeby je trochę zmniejszyć?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group