CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Laptop - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
siter90 

Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 110
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-11-12, 19:57   

Ja nigdy z HP nie miałem kłopotów, za to Toshiba straszna...3 lapki umarły od tak.
 
 
 
Yvain 

Dołączyła: 14 Lis 2013
Posty: 0
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2013-11-14, 12:36   

Bierz Asusa, są teraz najpopularniejsze, łatwo z serwisowaniem ale nie że się często psują - są naprawdę solidne. Tanio można fajny model wyrwać
_________________
http://www.gazetalubuska....CIA03/130529251
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-14, 14:01   

Jak już tak plumkacie jakie to lapy nie są grube to może ja wtrącę swoje 5 groszy.
Najlepsze marki:Dell,Asus,Msi,Xnote. Obligatoryjnie dla grafików 3D muszą to być lapy typu DTR. info o DTR
Wszystkie lapy nie DTR nadają się tylko do uruchamiania Skype'a na konferencjach Smoleńskich. :D Tyle w temacie. ;)
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
animek 

Dołączył: 23 Paź 2013
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-16, 20:25   

MediaMarkt dostarczy za 3 dni samsunga którego podałem wyżej, ale podali mi również tego lenovo http://www.x-kom.pl/p/154...rw-gt720m.html# w niższej cenie, a z lepsza grafika. Co myślicie (względem samsuga).
 
 
 
powermass 

Wiek: 29
Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 293
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-11-16, 22:05   

Asus
_________________
www.rwvision.pl
 
 
 
animek 

Dołączył: 23 Paź 2013
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-16, 22:16   

Poprzedni laptop był od asusa i mam z nim złe doświadczenia. Dlatego pytam o lenovo ;)
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-17, 00:15   

Lenovo to IBM ale w rękach Chińczyków. Zapomnij. Kupowanie w Mediamarkt to też nie najlepszy pomysł. Kupuj zawsze prosto od producenta. Jak już masz wybierać to bierz Samsunga. Z mojej strony polecam ci Dell'a ;)
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
animek 

Dołączył: 23 Paź 2013
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-17, 20:06   

Dawid - piszesz aby nie brać lenovo. Znajomy sprowadził lenovo y500 i5 4gb ram, 1 TB, gt650 SLI - wszystko wygląda świetnie i jestem w stanie kupić go.za 2500zł, z tego co widzę, są one w cenie 3200+. Co jeszcze o tym myślicie? Czas mam do jutra (13:00).
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-17, 20:28   

animek napisał/a:
lenovo y500 i5

Jeśli ten Lenovo ma proca i5-3210M to bardzo cieniutko jeśli byś chciał go używać do 3D. Bowiem to proc 2 rdzeniowy i jego osiągi w Cienebenchu to tylko 2.81pkt. Tak więc zastanów się zanim wydasz 2,5k zyla. ;)


Takie coś ci znalazłem prawie w tej cenie ;)
http://www.pccomponentes....710m_15_6_.html
Info o procku:
http://ark.intel.com/pl/p...to-3_10-GHz-BGA
W Cinebenchu ten proc wyciąga 5.4 pkt!!!
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
  
 
 
 
animek 

Dołączył: 23 Paź 2013
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-17, 20:50   

Cholera za dużo tego wszystkiego :p Napisz jeszcze jak mogl by się sprawować w grach - nie ukrywam ze nie znam się na tym. Nie będę używał go tylko do pracy, a i do rozrywki ;) ma bardzo słaba grafike gt710 - co odradzaja na innych forach.
  
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-17, 21:43   

Tak jak napisałem ci na PW. Jak chcesz giercować to kup sobie konsole. :D Najważniejszy jest proc. ;) Swoją drogą, lepszy Acer niż chiński Lenovo.
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
kucici 
1337


Wiek: 26
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 217
Skąd: 127.0.0.1
Wysłany: 2013-11-18, 16:02   

davido31, przecież do gier lepszy jest komputer niż konsola :D
No chyba, że mówisz o klasykach, takich jak Pegazus, Nintendo 64.
_________________
Polskie poradniki graficzne - Grafikuj.pl
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-18, 16:04   

kucici napisał/a:
przecież do gier lepszy jest komputer niż konsola

ale nie laptop za 2,5k :D
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
kucici 
1337


Wiek: 26
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 217
Skąd: 127.0.0.1
Wysłany: 2013-11-18, 16:11   

No tak - myślałem, że ogólnie mówisz :D
_________________
Polskie poradniki graficzne - Grafikuj.pl
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1349
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2013-11-18, 16:39   

No niestety nie można mieć dwóch rzeczy na raz za marne 2.5k zyla. Dobry lapek do giercowania kosztuje od 6.5k. http://www.dell.com/pl/p/...pl&s=dhs&~ck=mn
Tak więc za 2.5 to lapek który podałem a do giercowania to trzeba dozbierać na konsolę np. PS3 za 250 euro :D
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group