CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
archicad<=>cinema
Autor Wiadomość
piyoy 

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 111
Skąd: grojec
Wysłany: 2007-09-09, 18:53   archicad<=>cinema

mam problem z zainstlowanie pluginu dzięki któremy jest możliwa wymiana na lini archicad - cinema ....
czy ktoś zainstalował ten plugin pomylśnie i może mi krok po kroku to opisać :)
pozdro

[ Dodano: 2007-09-10, 13:13 ]
bo w tej instlacji wszytsko jest dla mnie zrozumiałe oprócz pierwszego punktu.. " Install the Archicad plugin from your CD into the Cinema 4d installation"... rozumiem ze mam to zainstalować z płytki archicada ale tam nie nic takiego....ponad to mam wersje edukacyjną w obrazie dmg. i nie moge nic takiego znaleść....
 
 
Sssak 


Pomógł: 35 razy
Wiek: 41
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1535
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2007-09-10, 12:58   

1.Która wersja Archicada i która cinemy?
2.Narazie używaj sobie eksportu przez 3ds, który jest czasami lepszą opcją niż *.ac4d
zobacz link:
http://www2.asro.kuleuven...tips/ac2c4d.htm
3.Napisz czy Archicad eksportuje Ci do *.Ac4d czy jeszcze do tego nie doszedłeś.
4. Sprawdź czy w katalogu plugins cinemy masz folder Archicad.
5.Ściągnij update'y ze strony maxona, przeczytaj instrukcję i wypakuj odpowiedni update do folderu archicad w katalogu plugins cinemy
6. wróć tu i opisz rezultat
_________________
http://www.pszenicznyterier.fora.pl Najbardziej pszeniczne pszeniczniaki świata
 
 
 
piyoy 

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 111
Skąd: grojec
Wysłany: 2007-09-11, 13:45   

więc tak
archicad 10 , cinema r10
sciągnołem wczesniej update do cinemy
pokopjowałem wszystkie foldery, niby wszystko zgodnie z instrukcją...a i tak kiedy chce w archicadzie zapisać w oknie 3d nie mam pozliwosci zapisu z rozszezeniem cinemy, a kiedy w opcjach exportu-importu w cinemie wyskakuje taki błąd...
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-09-12, 00:58   

No pewnie, że wyskakuje. Musisz kupić plugin do eksportu i importu plików .ac4d
_________________
Witos.
 
 
Sssak 


Pomógł: 35 razy
Wiek: 41
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1535
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2007-09-12, 07:55   

weź daj zrzut ze swojego katalogu addons (lub dodatki jeśli polska wersja archicada) i z katalogu plugins cinema 4d
_________________
http://www.pszenicznyterier.fora.pl Najbardziej pszeniczne pszeniczniaki świata
 
 
 
piyoy 

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 111
Skąd: grojec
Wysłany: 2007-09-13, 00:54   

oto zrzuty
 
 
Sssak 


Pomógł: 35 razy
Wiek: 41
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1535
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2007-09-13, 08:13   

Tak na pierwszy rzut oka W katalogu archicada brakuje Ci pliku "AcCinema4dExp.apx"

[ Dodano: 2007-09-13, 09:14 ]
A tak wogóle to wyśli j mi maila na pw to Ci wyślę zrzuty
_________________
http://www.pszenicznyterier.fora.pl Najbardziej pszeniczne pszeniczniaki świata
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-09-13, 08:26   

;)
_________________
Witos.
 
 
Sssak 


Pomógł: 35 razy
Wiek: 41
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1535
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2007-09-13, 12:08   

:wink:

[ Dodano: 2007-09-13, 14:22 ]
Ale jeśli to mac to ja wymiękam i Ci nie pomogę...
_________________
http://www.pszenicznyterier.fora.pl Najbardziej pszeniczne pszeniczniaki świata
 
 
 
ollo23 

Dołączył: 03 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2012-10-08, 18:18   

a ja mam pytanie;
eksportuje z archicada do cinema i potem jak nakładam tekstury to one mi sie rozciagają
także np płytki są prostokątne a nie kwadratowe - jak to obejść
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group