Witam.
Właśnie skończyłem model prototypu samochodu. Projekt ten powstał na bazie szkiców klienta oraz inspiracją pojazdu KTM X-BOW. Jak to bywa z klientami projekt odbiegł lekko od założonego kształtu. Zdarzyło mi się robić cały tył dwa razy bo zawsze chciał coś nowego.
Cały design, kolor karoserii, tapicerki zostały wybrane przez klienta. Tak więc wszelkie uwagi kierować do mojego klienta a nie do mnie
Taki miły dla oka prosty modelik,chociaż momentami mam wrażenie,że siatka ciut pognieciona.A będziesz to animowało?Mozna by go fajnie podkręcić,nie mówiąc o końcowym rozwaleniu w drobny mak...
Model jest juz sprzedany. Wszelkie pliki zostały wyslane do klienta wlacznie z prawami do niego. Tak więc nie bedzie podkrecania ani rozwalki. Co do siatki to moze spawiac takie falszywe wrazenie pogniecionej.
Model, jak dla mnie wykonany pierwszorzędnie Światełko równie fajne. Podoba mi się ujęcie interioru. Jedyne dwie uwagi (odnośnie Twojej części pracy), to przeskalowany carbon - za duży i słaby materiał opon. Ogólnie widać dużo dobrej roboty Oceniam Twoją część pracy, nie materiały dostarczone przez klienta, czyli sam projekt auta, bo na ten temat się nie będę wypowiadał
Pitah, wezmę twoje rady pod uwagę przy najbliższym projekcie. W następnym tygodniu zaczynam nowy model samochodu dla tego samego klienta. Dzięki za komentarz i pozdrawiam.
Dzięki. Prawdę mówiąc to nie liczyłem czasu bo akurat nie był on ważny. Zwłaszcza że klient potrafił zmienić coś co już było zrobione. Na przykład, tył najpierw chciał z odkrytymi kołami a potem z zakrytymi. Tak samo z drzwiami. Pierwotnie miało ich nie być (projekt oparty był na KTM X-BOW) a potem pyta się mnie gdzie są drzwi? Tak samo było z przednią zawiechą . Najpierw miały być amory wystające z machy a potem jednak zmienił zdanie.
Tak więc ogólnie biorąc to razem było może gdzieś 90 godzin solidnej roboty.
Co do carbonu to zgodzę się, że jest trochę za duży o czym wspomniał już kolega pitah
p.s. Kolejny projekt dla tego samego klienta to prototyp oparty na centralnej części Opla Calibry, przód z Ferrari F365 Turin, tył z Zonda Pagani. Zapowiada się ciekawie.
Wyglada fajnie. Mimo ze takie troche fankenstein z roznych samochodow. Warto by bylo zrobic ujecie ze skreconymi kolami. To ze oddales prawa autorskie do modelu to nie znaczy ze nie mozesz sie nim jeszcze pobawic
Dokładnie! Bo to jest mix Lambo>KTM X-Bow>Toyota FT-1
Nie wspomnę ile fotek wysłał mi klient.
Mnie osobiście nie bardzo leży taki 'concept' ze względu na odkryte przednie koła. Taki dziwny trochę. Ale jak to w życiu bywa. Klient zawsze ma rację.
ndru napisał/a:
nie znaczy ze nie mozesz sie nim jeszcze pobawic
Zgadzam się! I właśnie mam w planach przerobić go po swojemu. Ale to jak będę miał czas i chęci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum