Wreszcie nadszedl dzien, jutro jade kupic i z odrobina szczescia nawet i odebrac samochod, i zostawic wreszcie mojego zloma dla jakiegos innego szczesciaza.
To pewno niedlugo zaczna sie WIPy modelowania samochodu i proby jego tuningu, pierw wirtualnie i jak zarobki na to pozwola to i realnie.
No i chcialem wiedziec, moze ktos z was ma wiecej doswiadzczenia odemnie, jak dziala tuning w polsce?
Jak wiekszosc z was wie to mieszkam we wloszech, tutaj zeby zrobic jak najmniejsza zmiane w samochodzie trzeba mase dokumentow wyrabiac, duzo zaklopotania miec i innych dupereli, w polsce tez tak jest?
bo myslalem czy nie przerejestrowac go na polskie blachy i w polsce go odpicowac (tylko wyglad jak felgi i zderzaki)
Wiek: 23 Dołączył: 03 Lip 2009 Posty: 278 Skąd: Ci to przyszło do głowy?
Wysłany: 2010-03-09, 08:52
Jakie auto kupujesz w końcu?
W Polsce nie ma z tym problemów( a w sumie jakieś regulacje powinny być zastosowane żebyśmy nie musieli oglądać takich smaczków:D http://www.wiejski-tuning...=1267372411.jpg A to było naprawdę ładne auto,
o ile nie dodajesz np koła dodatkowego w motorze albo nie robisz cabrio. Życzę powodzenia i czekam na jakąś fotorelacje z postępów prac nad autem.
BMW 320d. jesli juz dzis odbiore to moze i fote dam
wilsoner napisał/a:
W Polsce nie ma z tym problemów( a w sumie jakieś regulacje powinny być zastosowane żebyśmy nie musieli oglądać takich smaczków:D http://www.wiejski-tuning...=1267372411.jpg A to było naprawdę ładne auto,
o ile nie dodajesz np koła dodatkowego w motorze albo nie robisz cabrio. Życzę powodzenia i czekam na jakąś fotorelacje z postępów prac nad autem.
oj tutaj chodzi zeby miec cos jedynego na swiecie bo nawet i bmw jest bardzo ladne, ale wole zrobic lekki tuning, nie taki bajerowy jak tam, tylko taki bardziej sportowy zeby dodac wygladu i unikalnosci.
mysle nawet nad zakupem malucha, mowili mi kumple ze na prawde bardzo tanio w pl sa, i pozniej zrobic cos ala pimp my ride ale to juz zostawie na kiedy indziej
Wysłany: 2010-03-09, 21:56
przy pierwszym samochodzie chcialem miec tuning wlasnie taki drobny zeby sie wyroznial. Z perspoektywy czasu dziekuje ze nie mialem na to kasy.
Uwazam ze jedyny wlasciwy tuning to mechaniczny.
Latwo mozna zrobic z tej marki BMW dla dresiarza co nie dokonca Ciebie odróżni bo akurat tej marki masakrycznie duzo jest na ulicach w drobnym tuningu. jakby sie spojrzec to nie stuningowany samochod sie wyroznia
Wysłany: 2010-03-10, 08:31
BMW 320d hu hu, to auto jest za*ebiste! Zazdroszczę, myślałem o tym aucie, ale odstraszyło mnie ubezpieczenie i spalanie. Może w przyszłości:) Maluchy rzeczywiście są teraz bardzo tanie w Polsce. Małe zainteresowanie i 235346376 aut które biją praktycznie we wszystkim to auto.
przy pierwszym samochodzie chcialem miec tuning wlasnie taki drobny zeby sie wyroznial. Z perspoektywy czasu dziekuje ze nie mialem na to kasy.
Uwazam ze jedyny wlasciwy tuning to mechaniczny.
Latwo mozna zrobic z tej marki BMW dla dresiarza co nie dokonca Ciebie odróżni bo akurat tej marki masakrycznie duzo jest na ulicach w drobnym tuningu. jakby sie spojrzec to nie stuningowany samochod sie wyroznia
bxart, ja mieszkam we wloszech tutaj zeby tuning zrobic to bardzo dlugo czasu potrzeba, trzeba wyrabiac sporo papierow. niektorzy zeby szybciej zrobic to do niemiec wysylaja samochody, ale drozej wychodzi, tutaj bardzo malo bmw tuningowych jezdzi ogolnie bardzo malo tuningowych samochodow jest.
wilsoner, bmw 320d bardzo malo pali.. polowka mojego obecnego samochodu xD
betka pali 5-6l/100km tzn zrobisz okolo 19 km na jednym litrze. na pelnym baku zrobisz ponad 1000 km
a ubezpieczenie no to nie takie tanie, tutaj we wloszech sie placi nawet "bollo" to jest jakas tam oplata od zaleznosci ile masz KW w samochodzie ja dla bmw 320 bede placil okolo 300 euro rocznie, do bmw 330 placilo by sie okolo 500 euro rocznie. dlatego mysle nad przerejestrowaniem na polskie blachy, nie bede placil bollo i za ubespieczenie bede placil polowke co tutaj
Ale minus, że bedziesz jeździć autem na polskich blachach po Włoszech jeszcze ci jakis Włoch zazdrosnik szybe wybija albo cos ;p
Plus a nie minus bo jestem dumny ze jestem polakiem, zaden wloch nigdy nie podskoczy do polaka, chyba ze ma nierowno pod sufitem.
a pozatym co by bylo jak na wloskich blachach przyjechalbym do PL xD???
A co do samochodu to sie wku*wiam. bo z gosciu ze mnie chyba glupka robi. pierw podwyza cene, i dzis mial zadzwonic z ostateczna cena, to mowi ze jutro zadzwoni. Jak jutro mi nie potwierdzi ani jednej ani drugiej (bo 2 sobie upatrzylem, jeden z 2003 drugi z 2004 roku) to ja powiem mu zeby sobie wie gdzie wsadzil te bety. a jedna stoj juz tam rok czasu, to niech sobie przeliczy. moglbym miec nowszy model, z 2005 za nisza cene, to jezcze zobacze co wziasc
EDIT: ten z 2005 to 330 tzn silnik 3.0
Wysłany: 2010-03-11, 08:43
Co do tego spalania to jestem zaskoczony. Ale to w trasie chyba co? Ja w zasadzie jeżdżę tylko w mieście( Poznań) i przy moim szatanku:
http://upload.wikimedia.o...sh_avellino.jpg
spalanie to ok 7!
Masz jakieś linki do tych ogłoszeń włoskich, jak wygląda to cenowo? Z jakim przebiegiem kupujesz to auto? W Polsce kupić dobre auto na allegro to jest tragedia. Trzeba się dobrze znać albo kupować pod okiem osoby która ma jakieś pojęcie o autach, bo można się przejechać na ofertach aut sprowadzonych z zachodu. Sprawdźcie to:
http://bezwypadkowe.net/
szukaj na autoscout24.it to najlepsza strona wedlug mnie.. jak sie kupuje w autosalonie lub komisie to dostaje sie (obowiazkowo) 1 roczna gwarancje na silniku i podobnie.. ale jesli na polskie blachy przerobisz to watpie ze nadal bedzie gwarancja.. no ale i tak we wloszech samochody sa dobrze trzymane, drogi sa wystarczajaco w porzadku to sie za bardzo nie niszcza
dzis tez nie zadzwonili. to pewno juz u nich nie wezme samochodu -.- bo tylko wkurwic sie mozna.. durnia ze mnie nie beda robic.. jeden mial 140 tys km a ten nowszy mial 70 tys
Wysłany: 2010-03-12, 00:50
3.0 w diselu to najlepszy silnik bmw jezeli chodzi o wysoko-prezne. Jest jeszcze super jednostka 3.5 wystepuje w piatkac 535. Ma podwojna turbine jest niesamowity ten model.
3.0 w diselu to najlepszy silnik bmw jezeli chodzi o wysoko-prezne. Jest jeszcze super jednostka 3.5 wystepuje w piatkac 535. Ma podwojna turbine jest niesamowity ten model.
niestety i tego nie wezme bo sie dowiedzialem ze automat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum