Wysłany: 2010-03-04, 20:23 Ultimate Race
Witam
Mam do zrobienia projekt na zaliczenie, mam czas do konca czerwca.
Postanowilem zrobic animacje wyscigu - czas trwania animacji ok 1min.
Ultimate Race - wyscigi samochodow ciut lepszych od tych, ktore mozna spotkac na polskich drogach badz tez znacznie ulepszonych. Wyscig bedzie odbywac sie po czesci na torze wyscigowym oraz w miescie.
Tor stworze od podstaw, natomiast nie dalbym rady stworzyc w miare sensownego rozmiarem fragmentu miasta wiec wykorzystam dostepne powszechnie modele
Na chwile obecna posiadam DB9 oraz tor w pierwszej fazie budowania.
DB 9 zostal juz po czesci przemalowany na bardziej wyscigowy wyglad
Wiek: 15 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: Przysietnica
Wysłany: 2010-03-04, 22:04
Jako tako nie powiedzialbym ze wyglada jak wyscigowy. Wyglada jak auta ktore reklamuja rozne rzeczy. Za czzarna tekstura u dolu. Psuje wyglad calosci. Narazie do niczego wiecej sie nie moge przyczepic Bo narazie jest spoko
git samochod. ale polecam zmienic teksture na drzwiach bo wyglada troche jakbys sie zaczynal uczyc malowac w BP Zobaczysz, ze od razu skoczy poziom pracy. Popatrz na samochody z NFS chociazby.
Wysłany: 2010-03-04, 22:38
Narazie jest to koncept.
DB9 nie chce przerabiac bo w sumie chyba nikt tego samochodu nie tuninguje. Nie chce robic burackiego tjuningu. Wole zeby samochody wygladaly jak w GRID a nie jak w NFS
Troche reklam nie za duzo nie za malo. Numerek wyscigowy. Moze przy innych autkach zrobie spoilery itd.
Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 1229 Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2010-03-04, 23:02
Wszystko fajnie się zapowiada ale ja zacznę od końca... czym to myślisz renderować: AR czy vray ? Rozdzielczość podejrzewam w HD, ale 1 min jeszcze jest do policzenia w jakieś 3 tyg znośnie.
Wysłany: 2010-03-04, 23:12
Czesc zrobie w AR przy scenach gdzie realizm bedzie zamazany
Mam wyrenderowana 5 sekundowa animacje jak trawa sie porusza na wietrze przy torze i jak przejezdza samochod to zamiata liscie. To wlasnie zrobilem w AR wiec musze jeszcze troche obrobic w AE.
Reszte mysle zrobic za pomoca Vray. Troche bede oszukiwac, ze nie cala scene bede renderowac tylko ta czesc gdzie jest akcja. Potem bede skladac odpowiednio.
Bo 1 godzina na 1 klatke to mimo wszystko troche duzo w takim razie potrzebowalbym 1 dnia na 1 sekunde.
Wyścigi na torze spoko, ale ja bym chętnie zobaczył to na jakimś lotnisku albo jak w hameryce mają takie konstrukcje do odprowadzania wody. Na pewno kojarzycie, ale nie wiem jak to nazwać. W gta san andreas było to w pierwszej lokacji:D
Prosze Cie zmień ten "modny" matowy lakier na jakiś odbijający. Materiały opon i felg tez potrzebują podrasowania. Widać że model auta ładnie zrobiony, oświetlenie scen takze zacne aczkolwiek przydał by sie twardy(słoneczny) cień dla wiekszego realizmu. Co do tego "sportowego" malowania tez nie jestem przekonany. Może coś w tym kierunku?? : http://www.plyachtracing....-LM-264x300.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum