Witamy
Busiu, Cornelius Scipio i zgrzyt, maja zaszczyt zaprosic na bitwe HardCore Modeling - WarCraft. Założenia bitwy to model organiczny, wymodelowany na podstawie referek z gier WarCraft i WorldOfWarcraft. Wybierz postać z gry, która chcesz wymodelowac, umieśc jej screena w tym watku, i zacznij modeling . Czekamy na zgłoszenia do 6 pazdziernika (napisz w watku chec uczestnictwa), potem zaczynamy bitwe, w ktorej wezma udzial tylko Ci którzy zadeklarowali udzial, nie ma mozliwosci przystapienia do bitwy w pozniejszym terminie.
Regulamin
1. Koncowy render - maksymalna wielkość 1024x1024, bez tekstur, bumpow czy displacementow. Dodatkowo wymagana jest siatka z i bez HN. Finalny model powinien byc ustawiony w jakiejs pozie, ustawionej za pomoca kości.
2. Opcje renderingu - mozecie uzywac dowolnego silnika, gi, wszystkiego co pozwoli wydobyc wszystkie detale modelu.
3. Po przystapieniu do bitwy wrzucasz referke na podstawie ktorej powstanie model.
4. Soft - jedynie C4D, zadnych sculptorow.
5. Wip - wszystkie update'y, wipy wrzucamy w tym wątku.
6. Zakonczenie bitwy, nastapi po uzgodnieniu terminu przez wszystkich uczestnikow.
7. Wszyscy uczestnicy pierwszej czesci moga wziac udzial w drugiej turze, mapowanie, rendering.wszystkie zalozenia jak w powyzszych punktach, z tym wyjatkiem, ze mozna uzywac tekstur .
no cóż zgrzyt...organika nigdy nie była moją mocną stroną...może dlatego że podchodziłem do niej jak pies do jeża...:)
ale skoro rzucasz rękawicę...podniosę ją.....czas pokaże czy dam radę...
jest tylko mały hmm...hmm.... zgrzyt....nie mogę znaleźć referek
NO referekt to bedziesz miał problem co by znaleźć ..... 2 wyjścia .... Albo coś ze screenów na googlach albo poprostu zainstalować sobie jedną z tych gier xD
Ale postaram się coś znaleźć.
Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 1206 Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2007-10-01, 09:38
Witam
Po długim szukaniu po stronicach blizzard (dzięki Zgrzyt za linki do referek) wybrałem demonicznego myśliwego - demonhunter (rasa elfów z WarCraft III)
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2005 Posty: 372 Skąd: że znowu:) Kraków
Wysłany: 2007-10-05, 02:37
Witam
moja ulubiona seria gier więc ja też może wreszcie wrzucę coś swojego od niepamiętnego czasu:)
Ale tak czy siak proszę traktować mnie jako dodatek, nie prawdziwego rywala;)
(chyba że ma ktoś refkę arthasa na koniu jako rycerza śmierci to bardzo bym prosił)
moja referka - Ghul z Undeadów:
_________________ W pracę włóż serce, jakakolwiek skromna będzie, to trwała wartość na otaczające ją koleje losu zmienne...
No jest juz dobrze, jest 4 uczestnikow i na pewno zaaowocuje to wieloma wipami i finalnymi renderami. Mam nadzieje ze ktos jeszcze dolaczy, swiat Warcrafta to dziesiatki postaci, jest z czego wybrac i moze jeszcze ktos sie zdecyduje, traktujcie udzial w tej bitwie jako zabawe i szkolenie umiejetnosci. Nie ma terminu, wiec nie bedzie to modeling "na zapalenie pluc". Przemyslcie no i zapraszamy.
Czekamy na zgloszenia do jutra do 24.00, po tym zabieramy sie za modeling, Busiu pospieszyles sie troche ?
Hmm to może i ja się dołączę. Mam kłopot z Warcraftem III, bo kompletnie w niego nie grałem [dziwne, I i II przeszedłem po kilka razy, a III mnie odrzuciła] więc za bardzo nie rozeznaje się w postaciach z gry. No nic postaram się do jutra wygrzebać coś ciekawego i przyłączyć się do bitwy.
pozdrawiam,
makak_
ps. swoją drogą przeglądałem już linki od zgrzyta i straszna bida jest z referkami. Aż się zdziwiłem, bo myślałem że ta gra ma ich tysiące, szczególnie na stronie Blizzarda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum