CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 18:43
Maxwell Render 1.5
Autor Wiadomość
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-05-24, 05:04   Maxwell Render 1.5

Dla osob interesujacych sie tym silnikiem dobra wiadomosc... po dlugim czasie oczekiwania jest dostepny Maxwell w wersji 1.5 [ troszke przeskoczyli numerki ale wazne ze jest nowa, ulepszona wersja ].
szczegolowe info w zalaczonym PDFie.

Cinemaxwell rowniez doczekal sie aktualizacji... :]

pare godzin testow i musze powiedziec ze znacznie przyjemniej pracuje sie z wersja 1.5 :]
_________________
wanna bite ?
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-05-24, 09:03   

Hmmm, ciekawe skąd go masz skoro demo na stronie maxwella jest jeszcze nie dostępne (?).
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 320
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2007-05-24, 09:37   

ja rowniez jestem ciekaw jak to sie dzieje ze na stronie maxwella nic o tym niewspominaja a tu juz lista zmian w pdf

poslij moze jeszcze dzialajace demo :)
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
https://www.instagram.com/krzysztofniemiec/
 
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-05-24, 13:24   

Ciezko zarobione pieniazki poszly swojego czasu na zakup maxwella ;] wczoraj dostalem maila z linkami do 1.5... niedlugo powinni zaktualizowac triala.

polecam ich forum ...
_________________
wanna bite ?
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-05-24, 16:36   

Byś wkleił linka a nie sie szczypiesz ;)
 
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-05-24, 18:49   

Linka na razie nie podam poniewaz mam tylko do "swojej" wersji chcialem gdzies upnac execa ale qrcze bez licencji polowa ikonek zniknela ..hmm .. pozniej jeszcze zobacze co i jak [ malo spie ostatnio ] ... mozliwe ze sam cos popieprzylem ;p


UPDATE Demko mozna juz zassac ze stronki www.maxwellrender.com :]
_________________
wanna bite ?
  
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-05-28, 09:45   

Czy ktoś może mi powiedzieć jak odpalić demo maxwella 1.5???
Ściągnąłem ze stronki, wszystko fajnie pięknie. Instaluje, chce puścić render i wyskakuje mi komunikat : "This is an unregistered version, please enter a valid license"
Czy ktoś wie o co cho?
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-05-28, 13:50   

Jak to o co, o kasę ;)
A swoją drogą czy nowy Maxwell jest szybszy od poprzednika ? W zasadzie tylko to kryterium jest coś warte.
_________________
Witos.
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-05-28, 16:26   

Jak o kasę to po co kto zamieszcza takie demo??? Jak tego nie ruszę to nic nie powiem na temat szybkości :(
 
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-05-28, 17:51   

szybkosc hmm opinie sa rozne - osobiscie uwazam ze jest troszke szybszy [ trzeba miec na uwadze ze ten typ rendera nigdy pod wzgledme szybkosci nie dorowna np vrayowi, jest wolny i taki juz zostanie, cos za cos ] mniejszy szum, studio o niebo lepsze [ szybciej laduje obiekty, mniejsze pliki mxi itd]... na osx juz jest latka ;] pare beldow sie wkradlo w wersji na ten sys.

polecam ich forum, jest pare przykaldow tych samych scen wykonanych w wersji 1.1 [ badz 1.2 ] i 1.5
_________________
wanna bite ?
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-05-28, 18:16   

dege99 napisał/a:
...mniejszy szum...

No, jak mniejszy szum ma to można powiedzieć, że szybszy bo w końcu mniej sampli potrzebuje ;)
Cytat:
na osx juz jest latka ;] pare beldow sie wkradlo w wersji na ten sys.

Taa, sam to poznałem do bólu :(
_________________
Witos.
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-05-28, 18:54   

I jak ruszył ktoś te demko?? Bo nie daje mi to spokoju :)
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-30, 09:38   

Podobno nie ma roznicy w predkosci a anwet jest wolniejszy (test na 8rdzeniowcu),
Wtyczka pod cineme wykrzacza scene podczas renderu(chodzi dokladnie o custom material) jest jeszcze pare bledow ale ich nie pamietam, najwazniejsze niech dopracuja wtyczke :)
  
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-05-30, 12:03   

r00ts napisał/a:

Wtyczka pod cineme wykrzacza scene podczas renderu

Standard, kurde :(
Do piachu z Maxwell'em AR RULEZ ! no i oczywiście VRAY ;)
_________________
Witos.
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-05-30, 18:36   

@r00ts predkosc byla pod osx a nie winem... juz dali update [ przynajmniej mignal mi przed oczami na forum mr ]
custom material hmm nie czytalem o tym tylko wiem ze zle dawal podglad przy RS0
_________________
wanna bite ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group