CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 19:05
Maxwell Render v1.1 TEST
Autor Wiadomość
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-01-26, 08:49   

Tak dla odświeżenia wątku :) SL 13 czas 5h, materiały jak zwykle ustawione w 5 min więc nie są jakieś super, może kiedyś poprawie gdy nastaną czasy szybszych maszyn :)






Nie wiedzieć czemu, nie można załadować załącznika na forum :/
 
 
 
Radziq 
HK


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 625
Skąd: waw
Wysłany: 2007-01-26, 09:50   

Cytat:
Nie wiedzieć czemu, nie można załadować załącznika na forum :/


Moze forumowy transfer masz wyczerpany :)

A testy fajne... 1szy fajniejszy :wink:
_________________
http://awakendemon.deviantart.com
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 320
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2007-01-26, 13:19   

wojt0000, no nareszcie coś nowego :)
mi przypadło do gustu oswietlenie z drugiej wersji
modele / textury i materiały wszystko z wlasnej reki ?

bardzo jestem ciekaw jak wizualizacja prezentowała by się za dnia ;)

--
krzychu
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-01-26, 15:40   

Forumowy transfer ?? O co cho :)
Na życzenie dzienny render, no i jeszcze jedna sztuka :) render 3h SL 12
Pozdrawiam!





A no i materiały wszystkie moje, dlatego taka kiepścizna ;) Kanapa+fotele+stolik-NOTI
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 320
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2007-01-26, 16:02   

wojt0000, thx :) bardzo dobrze wyszlo
hej a na jakim sprzecie to renderowales ? i jaka wersja maxwella ?

--
krzychu
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
https://www.instagram.com/krzysztofniemiec/
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-01-26, 18:55   

Sprzęt to athlon 3000+, 1gb ramu :)
 
 
 
rayman 
grafoman


Pomógł: 31 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 679
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-01-26, 19:06   

Radziq napisał/a:
Moze forumowy transfer masz wyczerpany
raczej limit, nie transfer. a wygląda to tak:
Kod:
Łączny rozmiar wszystkich załączników: 214,59 MB
Quota dyskowa: 300 MB

:wink:
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 320
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2007-01-26, 19:12   

no to mnie zastrzeliles :) ja zwykle renderuje do 2500pix i liczy sie po min 15h :D

w jakiej rozdzialce to renderowales ?
tej co zalaczniki 800x480 ? czy wyzsza i skalowanie w dol + filtr szumu?

hej wojt0000, czyżbyś znalazł jakieś nowe tricki na szybszy rendering :)
jak tak ... to ja tez tak chce :P szepnij cosik na temat oswietlenia
ile emiterow i jakie parametry , bede wdzieczny thx

--
krzychu
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
https://www.instagram.com/krzysztofniemiec/
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-01-26, 19:28   

hmmm, prace renderowane są w tej rozdzielczości co widać czyli 800x480, prócz tej dziennej ta była renderowana chyba w 2000x1500 i była tez renderowana koło 15h :)
Generalnie im więcej światła w scenie tym szybszy czas odszumiania renderu, ale to już chyba wiadoma sprawa jeśli chodzi o maxwella. No i im mniejsza rozdzielczość tym również czas renderu mniejszy, oczywiste :) . Co do emiterów w scenie to ustawienia raczej standardowe (moc ustawiona na powiedzmy 200 już nie pamiętam) + włączony multilight i późniejsza regulacja intensywności, a liczba tak jak widać na renderze czyli 14 + jedna lampa ustawiona za kamerą. Rendery odszumione standardowo neat image + dodane lekkie wyostrzenie w corelu na 5% to chyba tyle :)
Pytanie do Raymana, ta wartość mam rozumieć tyczy sie wszystkich załączników na forum ?
Czyli raczej nikt nie może dodać załącznika :/
 
 
 
rayman 
grafoman


Pomógł: 31 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 679
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-01-26, 19:56   

wojt0000 napisał/a:
Czyli raczej nikt nie może dodać załącznika
1. tak, to jest dla nas wszystkich
2. jak nie można? właśnie pokazuję, że jest jeszcze ~85MB, na obrazki wystarczy. szczerze to nie wiem, co wy macie z tymi załącznikami, ja tam problemów nie mam :roll: (wiem, to brzmi jak SOA :P )
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-01-29, 23:15   

krzychuc4d napisał/a:
no to mnie zastrzeliles :) ja zwykle renderuje do 2500pix

Co do rozdziałki to zwykle prace robię w 1600x1200 albo cosik koło tego, co daje GIT wydruk na A4 na plujce. Potem "rozdmuchuję" to do 24cm albo i więcej, w 300dpi, czyli o ok. 150-200% i nadal wygląda super.
Konkludując, nie ma co przesadzać z rozdziałką no chyba, że to jakiś banner na siatce wieszany na budynku. Ale i w tym przypadku kto wie ? ;)
_________________
Witos.
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-02-02, 14:47   

rowniez chcialem sie pobawic maxwellem ale neistety wywala mi ciagle blad Couldn't write MXS file :/ ktos sie spotkal z czyms podobnym ?

+ bonus MAXWELL_ROOT not found [ trzeba instalwoac w domyslnym katalogu tzn na c:.... ?]
_________________
wanna bite ?
  
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-02-02, 15:14   

Cytat:
bonus MAXWELL_ROOT not found


oznacza że nie masz zainstalowanego maxwella albo inna możliwość że plugin jest nie do tego maxwella którego masz zainstalowanego, najlepiej ściągnąć demo 1.1 +ostatnią wersje pluginu ze stronki, wtedy musi działać :)
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-02-02, 15:20   

Musi to na Rusi :D Mam najnowszego Maxwell'a tyle, że chłopcy zapomnieli dodać plik .dat z kodami bez, którego nie uruchomię progsa, a nigdzie nie mogę znaleźć nic o tym pliku albo numerach :(
_________________
Witos.
 
 
dege99 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 133
Skąd: O_o
Wysłany: 2007-02-02, 16:45   

hmm demko zassane z ich stronki po rejestracji .. plugin [ zgrany do katalogu z pluginami w cinemie /maxwell ] z tego co widze do cienmy 10 wiec wszystko powinno grac [ zwlaszcza ze w cinemie "widzi" maxwella.

no nic bede walczyl ale poczatki sa niezbyt zachecajace ;]

[update]
reinstalka maxona pomogla :]

tylko poneiwaz jestem idiota ;p utknalem na [ po ustawieniach ] Write MXS klik i mam Please enter a filename for saving . :D szukam gdzie to mam wpisac szukam i .. nic O_o
_________________
wanna bite ?
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group