CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 19:05
Maxwell Render v1.1 TEST
Autor Wiadomość
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-08-04, 17:00   

Kiedyś gdzieś widziałem taką scenka zrobioną chyba w vray-u, taki prosty korytarzyk no i sobie pomyślałem ze można tez stestowaę maxwella i zobaczyę co pokaże :) SL 12 (odszumione lekko w neat image)
 
 
 
LINQSERVER
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-04, 17:30   

jesze niech ktos mi przypomni z kąd tyle szumu tzn noise w tych renderach ??
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-04, 17:53   

taki silnik :)
troszke inaczej renderuje, nie linia po lini tylko punkty
 
 
hevellius 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 32
Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 372
Skąd: że znowu:) Kraków
Wysłany: 2006-08-05, 06:28   

ej, mam pytanie do lepszych (albo chociaż dobrych :wink: ) z maxwella, czy da się renderowaę po kawałku? Wydaje mi się, że kiedyś na coś takiego trafiłem, ale mogę się mylię, że można zapisaę stan renderu i wznowię go kiedy indziej
_________________
W pracę włóż serce, jakakolwiek skromna będzie, to trwała wartość na otaczające ją koleje losu zmienne...
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-08-05, 15:02   

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=22837

Czekam z niecierpliwością na tą opcje, byłby to duży plus. Tak samo net render jest jeszcze skopany, przynajmniej ja nie mogłem tego ruszyę a tym co sie udało to zazwyczaj nie mieli podglądu i takie tam historie. Tak więc musimy poczekaę na kolejną odłonę silniczka, jeśli dodadzą te opcje i jeszcze przyśpieszą czas renderu co dzieje sie z każdą wersją to myśle że maxwell będzie miał dużo więcej zwolenników, choę juz teraz dużo osób z powodzeniem korzysta z tego silnika :) Pozdrawiam!
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-08, 00:58   

Wojt, a zrób jakąś wizkę przy oświetleniu w południe, wszystkie fotki masz przy zachodzącym słołcu. Wiem, że to daje fajny klimat ale chciałym obejrzeę fotkę przy "żarówie" z nieba.
Sam mógłbym sobie potestowaę tyle, że ściągając demówkę nie ściągnął mi się plik z licencją a za drugim razem link był już nie aktywny.
_________________
Witos.
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-09, 08:02   

http://mxmgallery.maxwellrender.com/
gotowe do uzycia materialy dla maxwella wielu sie pewnie ucieszy:D
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-08-17, 16:23   

Taki stary projekcik, textury kuleją ale co tam :) dla porównania wrzucam inwentarke zrobioną w cinemie. Render w maxwellu jakies 2 h 30min.
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-17, 23:08   

Ta joj ! Podwórko.jpg jest GIT ! BOMBA oświetlenie w górnych partiach 8) No i te odblaski od szyb na ścianach... fajowe mimo, że grochowate. Dół trochę za sterylny ale ogólnie GIT !
_________________
Witos.
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-17, 23:39   

to jest wlasnie maxwell :P
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1470
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-08-18, 07:52   

no nie wiem...dla mnie te podworko zrobione w cinemie jest tez czadowe i wcale nie musi sie "wstydzic" maxwellowego odpowiednika. Tylko perspektywa w dolnej czesci budynku jakos mi przeszkadza. Na obydwu renderingach.
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-08-18, 09:05   

No niestety kąt jest ostry bo inaczej nie dało rady, podwórko jest zamkniete z wszystkich stron i nie zmieścilbym sie z kamerą.
 
 
 
Tores
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-18, 09:30   

wojt0000 napisał/a:
No niestety kąt jest ostry bo inaczej nie dało rady, podwórko jest zamkniete z wszystkich stron i nie zmieścilbym sie z kamerą.

Ale przecież to rendering wiec czemu nie miałbyś odjechaę kamerą dalej i zrobię małą ogniskową?
Jestem początkujący i nie znam wszystkich narzędzi w Cinemie ale w maxie była opcja camera correction która pozwalała korygowaę zbiegi. Wyglądało to tak, że cel kamery stał w miejscu a widokiem z kamery można było poruszaę w dół i górę dzięki czemu linie pionowe się prostowały.
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-08-18, 12:06   

Obczai ustawienia i poradÄ˝ gdzie pokręcię zeby było dobrze :) kamera jak widac ustawiona jest przy tylnej zabudowie, wiec jedyne co moge zrobic to dopasowac kąt co uczyniłem :)
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-18, 12:08   

W jakiej rozdzielczości liczyło się 2:50 ? W tej co obrazek w poscie ?
_________________
Witos.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group