CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 19:05
Maxwell Render v1.1 TEST
Autor Wiadomość
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-18, 10:56   

hehehehhe :) nie poprostu nie mogłem sie zarejestrowac jako wojt i dołozyłem zera, na przyszłośę to piszcie wojt bez zer :) pozdro!!
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-18, 23:42   

http://img.photobucket.co...3r00tS/out1.jpg
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-21, 16:57   

Tak z nudów.SL około 12-13
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2006-07-21, 18:38   

wojt0000,
No to teraz mnie powaliłes... w całosci twoja zasługa? czy gotowa scena do wyrenderowania.. 1 myszka powala :|
_________________
Wizualizacje wnętrz - motionwave.pl
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-21, 19:40   

hehe, no wiec myszke gdzies znalazłem dołożyłem tylko podkładke, a monitorek to pierwszy modeling w cinemie zrobiony juz jakis czas temu i jakos nie za bardzo mi to szło wiec go nie eksponowałem ;) pozdro!
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-23, 07:54   

http://www.maxwellrender....t=15924&start=0
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-24, 17:11   

Taki teścik clipmap na cinemowskim gerberku ;) SL12-14,około godzinki.
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-07-27, 00:40   

WOJT a zrobisz dla prównania taki render w AR ?
Albo podeślij scenę do sobie pogmeram przy niej.
_________________
Witos.
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1470
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-07-27, 06:43   

Kurcze, mamy w robocie naprawdy niezly sprzet ale u mnie ta scena na pewno nie byla gotowa w ciagu godziny. Jak Ty to robisz, ze Ci tak szybko sie te sceny obliczaja ?
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-27, 10:45   

Hmmm, myśle że czas na twoim sprzęcie byłby podobny, tutaj link odnośnie przyśpieszenia renderu http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27851
Co do scenki do gerberka zajmuje koło 5 mb, wiec moge podesłac na gadu z domu jesli bardzo ci zalezy.
Poniżej dalszy ciąg zabawy z maxwellem :) SL koło 15 i czas tym razem dłuższy cos koło 2h :) Model gdzieś wyszperałem ale był taki niezbyt wiec go troche podkręciłem nurbsami i juz chyba jakos wygląda.
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-07-27, 10:49   

Tak bardzo mi nie zależy, ale było by fajnie. Ale pisałeś, że to "gerberek cinemowski" jeśli to scena z jakiegoś tutka to podeślij link albo nazwę tutka.
_________________
Witos.
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-27, 12:44   

Przy instalacji cinemy (wersja 9.5)pojawia sie folder samples i w tym folderze są przykładowe scenki , jedną z nich właśnie jest gerbera.
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-07-27, 12:47   

No nie za bardzo ... Jest katalog 'Scenes' ale w nim są tylko dwie sceny, z logo Maxon'a i Nissan'em.
Jeśli to nie kłopot to podeślij scenę, jako zip, z texturami.
_________________
Witos.
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-28, 16:46   

Maxwellowskiej sagi ciąg dalszy :) jakieś takieś pierdoły :) Co do scenki to podaj meila to ci podeśle, pozdro!!!
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-28, 18:59   

No to niech ktos wyskoczy ze jest lepszy program do renderingu od maxwella :] (chodzi mi o fotorealizm)

a i moja osobista informacja... udalo mi sie nakrecic rodzicow na nowy sprzet :P Core 2 duo bedzie moje:D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group