CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 19:05
Maxwell Render v1.1 TEST
Autor Wiadomość
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1470
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2007-06-12, 06:24   

Zgadzam sie z Witosem. Szczegolnie w ostatnim renderingu jest jeszcze pare miejsc, ktore moznaby dopracowac. (obraz na scianie jakis taki wklejony i sztuczny, tlo za oknem ponure pomimo slonecznego poranka/wieczoru, lampa w rogu jakas taka tez nieciekawa...)
 
 
 
JakubMarchwiany 

Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 213
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-12, 09:10   

taaak, jasne, ze taki efekt mozna uzyskac w prawie kazdym rendererze... problem w tym, ze trzeba umiec... No ale my sobie gadamy, ze cos tam w rogu pokoju swieci troszke za mocno albo za slabo, a ci kolesie maja to gdzies i wypycaja kolejne wizki
_________________
raz na wozie raz w nawozie
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-06-12, 10:27   

To fakt, ogólne wrażenie jest ważne i dlatego miło popatrzeć.
Jednak w dobie braku czasu na wszystko ;) na razie zostanę przy standardzie i poczekam na VRAY'a.
_________________
Witos.
 
 
JakubMarchwiany 

Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 213
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-12, 10:37   

heh ja tez czekalem na vraya i przerzucilem sie na MAXa chwilowo bo sie nie doczekalem vraya do Cinemki. Ale swiatlo i tak jesst lepszse w Maxwellu. Szkoda tylklo ze maxwell nie trawi wiekszych scen.... No i jest cholernie powolny w porownaniu z vrayem czy finalrenderem. Trzeba sie co chwile przerzucac na cos innego
_________________
raz na wozie raz w nawozie
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-06-12, 10:55   

Eee tam, daj sobie spokój z max'em. VRAY już tuż za rogiem, warto poczekać, no chyba, że bezwzględnie musisz to trudno.
_________________
Witos.
 
 
JakubMarchwiany 

Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 213
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-12, 11:17   

praca... A zreszta nie zaszkodzi mi pogrzebac w konkurencji:D. Problem z VRAYEM pod Cinemke jest taki ze wychodzi juz chyba ze dwa lata i wylezc nie moze
_________________
raz na wozie raz w nawozie
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-06-12, 11:21   

Coś ty ! dopiero ok. pół roku go robią :)
_________________
Witos.
 
 
JakubMarchwiany 

Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 213
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-12, 11:24   

hmm to mam nieswiezee inf
_________________
raz na wozie raz w nawozie
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1470
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2007-06-12, 13:55   

No, vray mial wyjsc juz chyba 3-4 miesiace temu. Strona internetowa nie byla aktualizowana juz od zeszlego grudnia. To czekanie mnie meczy.
Jutro mam rozmowe z szefem w sprawie zakupu finalrendera. Mam nadzieje, ze to nie bedzie bledem...
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-06-12, 14:18   

Przeczytaj ten wątek, trochę pomoże na nerwy ;)
http://forums.cgsociety.o...5&page=85&pp=15
_________________
Witos.
 
 
JakubMarchwiany 

Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 213
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-12, 14:45   

hmm... No to czekamy..... wciaz...
_________________
raz na wozie raz w nawozie
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2007-06-12, 19:04   

Scaurus finalrender ??? Ja bym się poważnie zastanowił ;) Vray wyjdzie i to jest raczej pewne. Skoro ekipa pokazuje już screeny z ustawień pod cinemą to raczej w corelu tych screenów specjalnie nie montują ;) Z tego co ostatnio czytałem to wersja pod winde juz jest skończona w 99%, problem w tym że musi wyjść równocześnie wersja pod maca i to na nią trzeba teraz czekać.
Co do maxwella i innych silników to ile userów tyle zdań na ten temat. Ale Witos z YAFRAY-em bym go tu nie porównywał :)
 
 
 
Witos 


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 2327
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-06-12, 19:19   

Spoko, trzeba trochę przedobrzyć, żeby podkreślić wypowiedź ;)

[ Dodano: 2007-06-12, 19:22 ]
POza tym ja bym jednak porównywał. Poczytaj/pooglądaj sobie na forum testy YAF(A)RAY'a, nowego silnika. Podejrzewam, że jak już będzie gotowy to VRAY będzie się musiał nieźle rozwinąć ;)
_________________
Witos.
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 858
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-12, 20:08   

Im więcej tym lepiej, miło jak się ma wybór. Choć przyznam, że ja, pewnie jak większość, czekam na Vray'a :wink:
_________________
...
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1470
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2007-06-13, 06:42   

W sumie to mam troche mieszane uczucia co do FR. Zagladajac co jakis czas na www.3dmax.de i www.vismasters.com widze jakich czadowe wizki mozna stworzyc uzywajac vraya. Pewnie jestem tylko zbyt niecierpliwy. Gostek pisal na www.vrayforc4d.com , ze wersja dla c4d bedzie prawdopodobnie gotowa w lutym. Ok, zastrzega, ze moze byc opoznienie, ale to juz polowa czerwca mija.... :(
Miejmy nadzieje, ze nie bedziemy musieli czekac zbyt dlugo.
wojt0000 sadzisz, ze naprawde czekamy teraz na ukonczenie wersji na mac'a?
  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group