CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rayman
2007-10-12, 19:05
Maxwell Render v1.1 TEST
Autor Wiadomość
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-12, 12:00   Maxwell Render v1.1 TEST

Taki sobie teścik maxwela na gotowym modelu, dwie opcje z oświetleniem sky i jedna hdr. Wszystkie rendery czas 25 min.Pozdro!
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-12, 15:05   

o w pyte! Mowilem ci wojto ze robia nowa wersje :P Jak wroce to usmiechne sie do ciebie :P
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-12, 17:12   

hehehe pozdrówy!!!! A juz gdzies czytałem o v1.2 :)
 
 
 
Gazmen 


Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-07-12, 19:40   

U mnie nawet się nie odpala tylko wywala: Wystąpił problem z aplikacją i wysyłaj albo nie wysyłaj raportu. Może to przez to że mam Durona 850 MHz i 256MB RAMU? :roll:
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-12, 23:01   

Dziwne, myśle że powinien normalnie odpalię, render na pewno by trwał dłuzej ale nic poza tym, a wersja v1.0 ci działa??
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1468
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-07-13, 06:43   

256 MB RAMu ??? A Windows Ci odpala ? :)
W instrukcji Maxwella jest napisane, ze 2GB RAMu jest wysoce zalecane. Ale podejzewam, ze problem nieodpalania tkwi gdzies indziej. Pewnie sie jakies programy albo sterowniki gryza.

[ Dodano: Czw 13 Lip, 2006 ]
A tak przy okazji...czy ktos wie gdzie mozna znalesc jakiegos tutka do Maxwella?
 
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-13, 20:58   

http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=74

http://www.maxwellrender....1dbbaf774eb66c7

to są takie dwa miejsca które ja często odwiedzam i które jak dotychczas są dla mnie Ä˝ródłem wiadomości o maxwellu ale pewnie te linki dobrze ci są znane, pozdro!
  
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1468
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-07-14, 06:55   

na max3d.pl nie szukalem. A to dobry adres. Dzieki wojt0000 !

Pozdrowienia
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-14, 18:50   

a sporo przyspieszyl?
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-14, 20:46   

wiesz co, musiałbym identyczną scene póścię na tym i na tym i ustawię tyle samo czasu i wtedy porównaę, bo jakoś drastycznie nie wyczówa sie różnicy.W miare szybko renderują sie sceny na otwartej przestrzeni np jak ten samochodzik, jak na 25 min to render nie jest zły, natomiast przy wnętrzach juz jest gorzej. Tutaj http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27851 jest pare wskazówek co do przyśpieszenia renderu, tak jak mówiłeś im scena lepiej doświetlona tym szybciej sie renderuje. Ale wtyczka do cinemy jest lepiej zrobiona, jest texture tag przy kazdym materiale maxwella gdzie wrzucasz materiał z cinemy i nie trzeba sie marwtic czy bedzie widział teksture czy nie i chyba jest jakis dodatkowy tag ale juz nie pamietam jaką mam funkcje i nie wiem bo moze juz nawet był w wersji 1.0, a no i mozna od razu zapisaę scene, nie trzeba włączaę renderu. To chyba tyle, a i pod linkiem jest naprawde fajny programik do pozbycia sie szumów, polecam!
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1468
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-07-17, 08:47   

heja, wojt0000

nie mialbys ochoty stworzyc malej scenki? Cos calkiem prostego, szecian jako pomieszczenie, kula w srodku, kamera, swiatlo, material i zapisanie tego jako c4d i mxs.
jakos mam problemy ze swiatlami i materialami. Ciekaw jestem Twoich ustawien. Jesli mozesz to spakuj zipem a nie rarem bo tego tu w robocie nie mamy. Z gory dzieki za Twoja pomoc.

Pozdro
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-17, 16:39   

dobra jakie swiatlo? jakie chcesz materialy?
 
 
wojt0000 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 496
Skąd: PW / Poznań
Wysłany: 2006-07-17, 16:49   

Trzymaj :)
 
 
 
r00ts
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-17, 16:54   

jesli ma ktos pelna wersje albo demko to prosilbym o przeslanie materialow "basic vol, coated plastics vol. i, metal vol.i,
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1468
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2006-07-18, 07:32   

Dzieki wojt0000 (co te zera oznaczaja? miales skorcz palcow? :) )

r00ts, znalazlem tylko metale (wersja demo) ale nie moge dolaczyc bo plik przekracza 512 kB. :(
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group