CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Corona i V-Ray
Autor Wiadomość
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 195
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-10-27, 22:34   Corona i V-Ray

Corona i V-Ray łączą siły:

https://corona-renderer.com/blog/new-horizons-plans-for-2017-and-beyond/

Może być bardzo interesująco :-) . Ciekaw jestem tylko czy aby nie zapomną o C4D.
 
 
 
tevenet 

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2011
Posty: 79
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-10, 07:20   

Ja mam nadzieję, że przy tej okazji zrobią coś z developmentem vraya dla Cinemy bo w chwili obecnej to jest jakaś kpina.
 
 
 
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 195
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-11-10, 20:10   

W tej chwili... to się trzeba cieszyć że w ogóle jest. Niestety C4D+V-Ray to nisza w którą nie bardzo opłaca się inwestować jak się nie ma gotowego zespołu wspieranego ($) przez Maxona, a firma... ma to daleko w d... Wsadzili jakiegoś badziewnego ProRender'a i się cieszą :-( .
 
 
 
davido31 
Zaraz wracam.


Pomógł: 44 razy
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 1348
Skąd: Liga BBVA
Wysłany: 2017-12-04, 12:15   

Cytat:
Corona i V-Ray łączą siły:

A to nie jest tak, że chcą pożreć Coronę aby ratować dupę Vray'owi?
_________________
Cinema 4D R16 + Octane Render 2.26.1
www.vrayenginestudio.com
www.facebook.com/vrayenginestudio
https://freelancers3d.com/en/VrayEngineStudio
 
 
 
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 195
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-12-05, 10:14   

Niby nie, ale... wszystko masz w poście. Jeszcze z pięć lat temu można by domniemywać takich ruchów bo Corona jeszcze była w przedszkolu ale obecnie ma już jakąś tam pozycje i chłopaki się tak wymanewrować nie dadzą, choć... Przy odpowiedniej ($) zachęcie, nikt się nie oprze. To w sumie tylko biznes. Póki co to tylko umowa kooperacyjna i specjalnie do niczego nie zobowiązuje.
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 854
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-05, 10:32   

Na razie to mogłaby się w końcu pojawić beta Corony, bo czekam i czekam... A już się napaliłem na nowości w betcie 1 a tu cisza... :|
_________________
...
 
 
 
Picas 


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 56
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2017-12-20, 11:54   

makak_ napisał/a:
Na razie to mogłaby się w końcu pojawić beta Corony, bo czekam i czekam... A już się napaliłem na nowości w betcie 1 a tu cisza... :|


Hmm. Przecież beta 1 jest już dostępna od jakiegoś czasu
https://drive.google.com/drive/folders/0B7xyYS3daSJ7V3BJZWlMR2EzUG8

Ja także mam nadzieje że ta "kooperacja" nie zagrozi rozwojowi Corony.
_________________
http://be.net/picas
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 854
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-20, 22:40   

Serio? śledzę głównie ich na trello, a tam na razie cisza. I na stronie też alpha wisi.
_________________
...
 
 
 
Picas 


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 56
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2017-12-22, 11:52   

makak_ napisał/a:
Serio? śledzę głównie ich na trello, a tam na razie cisza. I na stronie też alpha wisi.


W linku masz aktualne kompilacje. Są to wersje opisane jako beta 1 i zresztą też mają funkcjonalności, które są przypisane do tej wersji na trello.
_________________
http://be.net/picas
  
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1344
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-12-23, 20:27   

Beta 1 https://drive.google.com/drive/folders/1rUctswGPIeucE9JtjdQrzY3JZq67HNgw
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 854
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-09, 16:34   

Będąc dokładnym to dopiero kandydat do bety 1 ;) Ciągle nie ma bety 1, bo zostało jeszcze dopracowanie stabilności (coś w tym jest bo na wersji spod linku z 3-4 miałem crasha, a przy alphie nie).
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1344
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2018-02-05, 17:44   

Jest i Be(A)ta ;) https://corona-renderer.com/blog/corona-renderer-for-cinema-4d-beta-1-released/
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
makak_ 


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 854
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-05, 22:46   

Miło, ale widzę, że wolniej im to idzie niż planowali. Beta 2 na tą połowę roku, ale coś w to nie wierzę, bo przy bete 1 mieli obsuwę. Nic to, grunt że można za free korzystać i fajnie się pracuje :)
_________________
...
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1344
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2018-02-05, 23:51   

No,jasne :)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Damiannk 

Dołączył: 18 Sty 2018
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-02-07, 10:22   

Właśnie sam testowałem i spoko sprawa :D
_________________
www.colorvision.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group