CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Rendering GPU
Autor Wiadomość
VandersF 

Wiek: 19
Dołączył: 10 Lis 2017
Posty: 2
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2017-11-10, 22:32   Rendering GPU

Witam, jestem tu nowy więc z chęcią przyjmę krytykę. Przechodząc do sedna jestem szczęśliwym posiadaczem C4d R19 i R14. Moje pytanie brzmi czy jestem wstanie renderować na GPU? Wiadodomo mi że mieli to prowadzić w R19?
Moja konfiguracja to
Cpu: i5 6500
Ram: 16gb 1400mhz
Gpu: Rx 480/Gtx 980 ti
 
 
 
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 193
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-11-12, 10:49   

Nie rozumiem. Masz R19 i tego nie wiesz ? hmm...
Oczywiście że będziesz mógł.
 
 
 
VandersF 

Wiek: 19
Dołączył: 10 Lis 2017
Posty: 2
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-12, 23:38   

Jestem względnie nowym użytkownikiem cinemy (wcześniej korzystałem z konkurencji). Mógłbyś powiedziec albo podać link gdzie jest to wytłumaczone? Z góry dziękuje
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1440
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-11-13, 06:39   

No takie oczywiste to nie jest. Nie uzywam tej opcji ale wydaje mi sie, ze jest to mozliwe dopiero od wersji R19. Wiecej informacji znajdziesz w helpie, na stronie maxona lub w tutorialach.

Pozdrowienia
 
 
 
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 193
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-11-13, 09:53   

Scaurus napisał/a:
No takie oczywiste to nie jest. Nie uzywam tej opcji ale wydaje mi sie, ze jest to mozliwe dopiero od wersji R19. Wiecej informacji znajdziesz w helpie, na stronie maxona lub w tutorialach.

Pozdrowienia


A co Ty widzisz w tym "nieoczywistego" ?. Kolega pisze wyraźnie że ma R19 więc w czym problem ?. W samym programie, w helpie, ma wytłumaczone co i jak.

Tu, co prawda na ogryzka, ale też widać:
https://www.youtube.com/watch?v=dFL9_v7a70o
  
 
 
 
kaka1111 

Wiek: 45
Dołączył: Wczoraj 12:48
Posty: 1
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Wczoraj 16:03   

Bawię się renderingiem GPU. Niestety na moim xeon E5-1650 v2 renderuje ( na standardowym renderze) kilka razy szybciej niż na NV 1050TI . No i na standardowym mam dużo lepszą jakość grafiki. Na tutorialach dostępnych w necie nic konkretnego nie pokazują. Jestem początkujący..( rok stażu )

edit. Poczytałem troszkę i wychodzi na to że Pro render na C4d jest po prostu kiepski..
_________________
www.maciejkowalski.com.pl
  
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group