CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Plugin poszukiwany
Autor Wiadomość
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1440
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-01-27, 12:18   Plugin poszukiwany

nie wiem czy takie cos istnieje, moze ktos z Was bedzie wiedzial...
Mam Plugin Stich&Saw, ktory laczy mi zaznaczone pukty przesuwajac je tak jak pokazuja czerwone strzalki na screenshocie. A ja potrzebuje plugina, ktory robilby to tak jak pokazuja zielone strzalki. Jest cos takiego ?

Dzieki z gory za pomoc
 
 
 
Rysiek1279 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 193
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-01-27, 21:22   

Myślę że w tym wypadku zamiast pluga z którego korzystasz wystarczy M+Q (w trybie edycji punktów) i kliknięcie na punkt zbiegu (biała kropka) osiągniesz dokładnie to co zaznaczyłeś czerwonymi strzałkami. Niestety nie znam nic co w prosty sposób zrobiło by to czego potrzebujesz (jak na to patrzę z perspektywy 3D to nawet nie wiem czy aby nie złamało by to powierzchni).
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1440
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-01-30, 06:26   

Rysiek1279 dzieki za odpowiedz. M+Q niestety nie laczy mi punktow tak jak bym chcial. Punkty lacza sie podobnie jak pokazuja czerwone strzalki co wlasnie przekrzywia mi powierzchnie. NIestety. Tak wiec temat nadal otwarty.
medwed pomocy! Ty jestes jak mi sie zdaje ekspertem od szukania pluginow :)
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 313
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-01-30, 16:59   

AMa 1D Snap
https://github.com/andreberg/C4D-1D-Snap-R14/tree/master/dist
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1440
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-01-31, 07:02   

krzychuc4d dzieki... to juz prawie to. Tyle ze prawie robi roznice jak nam pewien browar tlumaczy.
Ale plugin moze sie pomimo to przydac.

Ktos zna moze jakis inny plugin? A moze da sie to zaprogramowac jako script? Niestety nie znam sie na tym.
 
 
 
czarnyrobert 


Wiek: 46
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 10
Skąd: Z choinki
Wysłany: 2017-10-29, 01:25   

Wie ktoś jak działa ten AMa 1D Snap ? Różnie próbuę i w żaden sposób nie mogę ruszyć punktów jak AMa 1D Snap jest aktywny, Może jeśli ktoś umie to obsługiwać, to nagrałby krótki filmik ? Z góry dzięki :)
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 313
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-10-29, 07:16   

1 zaznaczasz punkty w trybie Punktów
2 aktywujesz plugin
3 klikasz na jednym z punktów, pojawi sie oś
4 klikasz na dowolnej osi i przeciągasz kursor do wybranego punktu
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
 
 
 
czarnyrobert 


Wiek: 46
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 10
Skąd: Z choinki
Wysłany: 2017-10-29, 09:10   

krzychuc4d - a działa Ci ten plugin pod R18 ? W R17 mi działa, tak jak napisałeś, jak ciągnę po kliknięciu na oś, pojawia się zielona linia i przeciąga wcześniej zaznaczone punkty, natomiast w R18 po zaznaczeniu osi nic się nie dzieje.
 
 
 
krzychuc4d 


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 313
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-10-30, 09:32   

działa, w załączniku wersja której używam
_________________
--
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group