CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Jak cos takiego szybko wymodelowac?
Autor Wiadomość
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1430
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-05-30, 08:48   Jak cos takiego szybko wymodelowac?

Witam,

macie pomysl jak w miare szybko wymodelowac cos takiego? Objekt bedzie drukowany w 3D wiec tekstury nie potrzebne. Za to powinno miec sporo szczegolow.
 
 
 
zimna 

Pomógł: 102 razy
Wiek: 106
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 672
Skąd: znowu SOPOT
Wysłany: 2017-05-30, 11:26   

Ja to bym zrobił najpierw obiekt niskopoligonowy z dobrym topo i UV,narzucił teksturę takiego drzewa ,wrzucił do sculpta,podzielił ze sześć razy i użył np.pędzla Inflate z zaznaczoną opcją Use material for Interactive(tekstura jest wtedy maską dla pędzla,najlepiej czarno-biała jak do bumpa),użył komendy Flood(pędzel wtedy działa na całość jednostajnie) i nieco popoprawiał na koniec.A te postrzępione końcowki i tak pewnie będziesz musiał ręcznie zrobić.No i oczywiście obiekt powstały tą metodą będzie miał bardzo wiele poly,ale drukarkom zwykle to nie przeszkadza.
_________________
Подался в вольные художники
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-05-30, 16:46   

Dlaczego nie zrobisz darmowym 123D Catch ?
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Rysiek1279 

Pomógł: 14 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 186
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-06-10, 23:32   

123D już chyba nie działa...

http://3dscanexpert.com/a...iew-123d-catch/
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-06-11, 00:33   

Co nie znaczy ze nie ma ;) Skoro był darmowy to teraz tym bardziej :)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Rysiek1279 

Pomógł: 14 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 186
Skąd: SJZ
Wysłany: 2017-06-12, 21:59   

Tak, ale z tego co pamiętam (mogę się mylić bo na szybcika go sprawdzałem) to jak go kiedyś chciałem oblukać to mi jedynie wywalił komunikat że mam przejść na Remake. Ten 123D nie potrzebuje aby chmury z Autodesku ?.
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Pomógł: 57 razy
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1314
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2017-06-13, 02:28   

Nie pamietam.Dawno sie bawiłem
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1430
Skąd: Niemcy
Wysłany: Wczoraj 6:37   

Dzieki Panowie za odpowiedzi. Bylem na urlopie wiec nie moglem wczesniej odpowiedziec. Zimna, Twoj sposob wydaje sie odpowiedni. 123D Catch faktycznie juz nie ma. Informowali uzytkownikow jakis czas temu. Pozatym aby to zrobic musialbym lazic po lodzie i trzaskac fotki. A z gory bym raczej tez nie zrobil :)
Ewentualnie moznaby zeskanowac stare paliki drewniane w podobnym stanie zniszczenia.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group