CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy - Ustawienia standardowej pozycji randera
Autor Wiadomość
I3izon 

Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 41
Skąd: Goleniów
Wysłany: 2017-01-24, 13:08   Pomocy - Ustawienia standardowej pozycji randera

Witam, potrzebuje pomocy specjalisty.

Modeluje dany obiekt i obrazem widok kamery tak by było mi wygodnie go modelowac, ale rander który chce wygenerować, zawsze chce by był robiony z jednej pozycji.
Za każdym razem muszę ustawić sobie widok tak by był mniej wiecej w tej samej pozycji.

Czy idzie to zrobić tak by zawsze po kliknięciu randera widok ustawiał się sam ?
_________________
<www.iscreen.pl>
Zobacz screeny z najnowszych i nie tylko gier, zobacz co inni wyrabiaj� na swych maszynach.
 
 
Scaurus 


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Maj 2003
Posty: 1468
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2017-01-24, 13:51   

Ustaw sobie widok na objekt tak jakbys chcial go miec na renderze. Teraz dodaj kamere. Przed wystartowaniem obliczania ustaw widok z kamery i zalatwione.
Nie jestem calkiem pewien czy dobrze CIe zrozumialem i o to Ci chodzilo. Ustawianie kamery to podstawy a Ty jak widze jestes na forum juz od 2006 roku wiec powinienes to raczej wiedziec.

Pozdrowienia
 
 
 
I3izon 

Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 41
Skąd: Goleniów
Wysłany: 2017-01-24, 14:48   

11 lat sie tym nie bawiłem, wracam do zabawy.
Dziękuje za informacje. Udało się
Pozdrawiam
_________________
<www.iscreen.pl>
Zobacz screeny z najnowszych i nie tylko gier, zobacz co inni wyrabiaj� na swych maszynach.
 
 
felixmuerte 

Pomógł: 2 razy
Wiek: 37
Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 109
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2017-01-24, 15:10   

dodatkowo dodaj taga blokującego ruch kamery zebys sobie przypadkowo nie przestawił, ja tak robie bo często się zapominam i przestawiam ją niechcący :P
 
 
 
I3izon 

Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 41
Skąd: Goleniów
Wysłany: 2017-01-25, 20:44   

udupiłem się na tym wczoraj, ale już po pierwszym razie wiedziałem żę to trzeba będzie ustawić :wink:
dzieki za pomoc
_________________
<www.iscreen.pl>
Zobacz screeny z najnowszych i nie tylko gier, zobacz co inni wyrabiaj� na swych maszynach.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group