CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
aaaaanimacja- pierwsza proba
Autor Wiadomość
moses 

Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 48
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-09-07, 12:17   aaaaanimacja- pierwsza proba

siemka, w końcu cinema wypluła mi render po 25 godzinach. i tak sie zastanawiam, czy to długo? jak z jakością? bo nie ma szału ale może coś źle ustawiam? ogolnie postprod. w AE. lekka redukcja szumu i spowolnienie.
render przez corone.



https://drive.google.com/open?id=0B0rakmepgsJnS2M3dDIzLTNaY00
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Wiek: 34
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2267
Skąd: Londyn
Wysłany: 2016-09-08, 16:48   

25h to nie jest dlugo na render animacji chyba ze dzialasz w octane lub podobnym silniku.

Do czego renderowales - kompresja psuje efekt, ale nie wiem czego sie spodziewales po jakosci?
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1203
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2016-09-08, 19:01   

Siema

25 godzin to nie jest długi czas.
Przykładowo poniżej animacja w Corona. U mnie renderowało się jakoś 20 nawet do 35 min klatka przy 30 FPS i rozdzielczości HD:

https://www.dropbox.com/s...corona.rar?dl=0

Czyli te 15 sek animacji u mnie to jakieś ponad 200 godzin.
Widzę ty masz mniejszą rozdzielczość i chyba 24 FPS bo szarpanie obrazu widać na zakrętach ?

Jak chcesz renderować animacje to musisz się przyzwyczaić do długichhh renderów :)

ndru, Co do Octana w interior, nie do końca te czasy są zadowalające (jedna GTX 980)
Wnętrze do formatu A4 to jakieś 10 - 14h, nie testowałem w animacji bo raczej bez sensu.
Corona jakoś szybciej czyści pierwsze szumy.
Za to Octane do animacji produktu jest mega, 10 sek na klatkę !
  
 
 
 
moses 

Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 48
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-09-08, 19:37   

ndru, nie wiem czego sie spodziewałem:) raczej pytam orientacyjnie. renderowałem do avi.

Busiu, Animacja super. ładnie i czysto:) ale czas renderowania konkretny:) na urlop można wyjechać. Mniejsza rozdzielczość zdecydowanie - renderowałem 700x450 - jedna klatka jakieś 5-7minut, niestety szarpanie jest wynikiem tego ze chciałem spowolnić film i chyba to niezbyt udolnie zrobiłem:D
 
 
 
ndru 
Srogi mod


Wiek: 34
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 2267
Skąd: Londyn
Wysłany: 2016-09-09, 12:14   

moses - pierwsza sprawa - nigdy przenigdy nie renderuj do Avi. Renderuj to png exr tiff - sekwencja obrazow - lepsza jakosc, wieksza kontrola nad postem (no chyba ze renderujesz prevki to spoko).

co to tego ile zabiera klatka - mialem i takie co renderowaly sie po 5h w VRayu. Mialem i takie co renderowaly sie 10min. To zalezy od wielu czynnikow.

Busiu - ja na dwoch robie czasami po 5 minut na klatke w 1920x1080 wiec wszystko zalezy od sceny.
_________________
www.zmurowski.com
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group