CINEMA 4D - forum Strona Główna
forum.c4d-pl.org
Forum użytkowników pakietu Maxon Cinema 4D


Poprzedni temat «» Następny temat
Corona for C4D
Autor Wiadomość
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2015-12-15, 19:55   

eismann napisał/a:
Nie tylko tobie. Render leci bez przeszkód, ale Material Preview krzaczy. Pisałem o tym na ich forum ale bez rezultatu. Na R16 śmigam przez to.


Które wersje Corony pod 16 ? Bo już mi się pokiełbasiło ;) 4.0 czy 4.1 ?
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
vasil_zajcev 


Wiek: 31
Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1769
Skąd: grchw
Wysłany: 2015-12-19, 14:50   

eismann, super ;) robi wrazenie, jakos nigdy nie miałem wyczucia do takich wizek. Acz sobie mysle, czy ten silnik bylby dobry do animacji, ktore sa prezentacjami produktu jak tutaj co robilem:
https://www.youtube.com/watch?v=bq5MgiEIhu4

slabe, ale to było dla klienta by miał oglad na pomysł do scenariusza, a meczylem sie nie milosiernie by jakies tam mieszkanko zrobic i wyszło słabo... nie czuje jakoś tego tak jak fx
_________________
save and sound
 
 
 
eismann 


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 185
Skąd: my się znamy?
Wysłany: 2015-12-19, 15:35   

medwed 4.1 rc1 na tym działam obecnie.

vasil_zajcev https://www.youtube.com/watch?v=54iAM0hPf3U chyba da radę :) Jak zawsze kwestia czasu. Ustawienia w CR są dziecinnie proste w porównaniu do VRAY-a. No i stosunkowo szybko masz zjadliwy podgląd dla klienta. Czas tylko zmniejsza szum w renderze.
_________________
włodarski galerie architektura wnętrz
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2015-12-19, 17:09   

v4.1 na r16 wywala mi się gdy wchodzę w material preview.Moze to wina nowych sterów nvidia
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
eismann 


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 185
Skąd: my się znamy?
Wysłany: 2015-12-19, 18:43   

hmm dziwne sam mam też nvidię i nie zauważyłem tego. Mam GTX 870M na sterownikach 353.54
_________________
włodarski galerie architektura wnętrz
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2015-12-19, 19:14   

GTX 660 TI - 359.06 - R16.051. No trudno.Może coś kiedyś ;)
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Busiu 
marcinbe


Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 1206
Skąd: Podgrodzie
Wysłany: 2016-01-04, 15:08   

Test Corony
http://zapodaj.net/168be55335926.jpg.html
 
 
 
eismann 


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 185
Skąd: my się znamy?
Wysłany: 2016-01-11, 18:46   

Fajne światło Busiu.
Z każdym renderem jestem bardziej zadowolony z łatwości obsługi tego silnika i efektów jakie daje.
_________________
włodarski galerie architektura wnętrz
 
 
Draq 

Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 31
Skąd: Pyskowice
Wysłany: 2016-01-15, 14:38   

Eismann piękne rendery, a jak z czasem? Ziarno mocno rzuca się w oczy.
 
 
eismann 


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 185
Skąd: my się znamy?
Wysłany: 2016-01-15, 19:06   

30minut na laptopie z i7, który robi w cinebench 7,2pkt
Ziarno jest widoczne, bo tylko 100 etapów poszło. Bardziej istotny był czas, a ziarno dla moich klientów nie jest jakimś wielkim problemem tym bardziej, że jak dla mnie w Coronie jest dość neutralne.
_________________
włodarski galerie architektura wnętrz
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2016-04-06, 15:18   

V5 https://corona-renderer.com/blog/corona-for-cinema4d-alpha-v5-released/
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Scaurus 


Dołączył: 30 Kwi 2003
Posty: 1471
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2016-04-07, 08:54   

Widze, ze efekty sa naprawde bardzo obiecujace. Mam jeszcze pytanka...

1. Czy Corona pracuje na cinemowskich materialach czy trzeba robic nowe jak to jest w vrayu?
2. Czy wymagana jest karta graficzna nvidia ?

Pozdro
 
 
 
medwed 
http://klucznik.net/


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 1383
Skąd: TOKIO
Wysłany: 2016-04-07, 11:36   

Scaurus napisał/a:
Widze, ze efekty sa naprawde bardzo obiecujace. Mam jeszcze pytanka...

1. Czy Corona pracuje na cinemowskich materialach czy trzeba robic nowe jak to jest w vrayu?
2. Czy wymagana jest karta graficzna nvidia ?

Pozdro


1 . tak

2 . https://corona-renderer.com/blog/render-legion-and-amd-announce-cooperation/
_________________
http://www.paranormalium.pl/radio-odtwarzacz.php
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group